Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 3. 2008,
15.28

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 9. 3. 2008, 15.28

8 let, 2 meseca

Hushovd zmagovalec prologa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S prologom se je v Amillyu pričela 66. kolesarska dirka Pariz-Nica (2.HC). Zmago ter s tem rumeno majico vodilnega si je privozil Norvežan Thor Hushovd.

Na štartu dirke v Amilliyu je bilo 160 kolesarjev iz 20 ekip. Med njimi so bili tudi zadnji trije zmagovalci prologa na tej dirki. Lani je slavil Anglež David Millar, leta 2006 je slavil Američan Bobby Julich ter leta 2005 Nemec Jens Voigt. Hkrati so na štartu dirke tudi štirje nekdanji zmagovalci prologa na dirki po Franciji: David Millar (Futuroscope 2000), Christophe Moreau (Dunkirk 2001), Bradley McGee (Pariz 2003) in Thor Hushovd (Strasbourg 2006).

Na dirki nastopa tudi Slovenec Simon Špilak, ki se je na popolnoma ravno traso podal kot 18. K sreči je imel le oblačno in vetrovno vreme ter suho cestišče, saj je po prihodu v cilj Jensa Voigta, ki je štartal kot 35. pričelo rahlo rositi. ''S svojim nastopom sem zadovoljen. S kakšno formo sem prišel na dirko, bom videl v 4. in 5. etapi. Želim si čim boljšega nastopa. O svoji vlogi na dirki bom kaj več vedel v prihodnjih etapah, ko se bo dirka pričela razpletati,'' je za Sportal takoj po prihodu v cilj povedal Simon Špilak.

Vreme se hitro popravilo in kolesarji proti koncu štartne liste so imeli dobre pogoje. Najhitreje je traso prevozil 30 - letni Thor Hushovd, ki je še enkrat potrdil, da je v začetku sezone odlično pripravljen. To je že njegova druga letošnja zmaga. Zelo dobro je svoj krstni nastop na dirki opravil Simon Špilak, ki je bil s 40. mestom prvi mož Lampreja. Dirka, ki se bo po 1230 prevoženih kilometrih končala prihodnjo nedeljo v Nici, ima na sporedu še sedem etap. Najtežja bo vsekakor četrta, katere cilj bo na znamenitem Mont Ventouxu. Kolesarji se bodo nanj povzpeli po nekoliko lažji severni strani. V šestih etapah bo na sporedu 29. gorskih ciljev. Šprinterjem je namenjena le jutrišnja 1. etapa, katere cilj bo v Neversu.

Ne spreglejte