Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2010,
19.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 18. 6. 2010, 19.31

8 let

Bole pred zahtevno nalogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred kolesarsko karavano na 17. kolesarski dirki Po Sloveniji (2.1) je najbolj pomembna etapa. O zmagovalcu letošnje dirke bo odločal ciljni vzpon na Krvavec. V rumenem Grega Bole.

Pred Boletom bo zahtevna naloga. ''Krvavec je zelo zahteven klanec. Na dirki je kar nekaj kolesarjev, ki so v tej kolesarski prvini boljši od mene in se ne morem primerjati z njimi. Ne pričakujem, da bom uspel ubraniti rumeno majico, a sem bom boril vse dokler bom imel kaj upanja na skupno zmago. Čim bom videl, da ne bom uspel, bom zmanjšal tempo in hranil moči za nadaljevanje sezone. Že z dvema etapnima zmagama sem namreč zelo zadovoljen,'' je pred odločilno etapo za Sportal povedal Bole.

Skoraj dvanajst kilometrov dolg vzpon, ki je zagotovo najtežji v prvih treh kilometrih, bo tretjič v sedemnajstletni zgodovini dirke odločil o zmagovalcu dirke. Glede na konkurenco bo Slovenec težko slavil na dirki, a vseeno lahko pričakujemo, da se bo kdo zavihtel na zmagovalni oder. Vse svoje sposobnosti bodo morali na deževen dan pokazati Blaž Furdi, Gašper Švab (oba Sava), Giovanni Visconti, Patrik Sinkewitz (oba ISD-Neri), Radoslav Rogina (Loborika), Luka Mezgec, Matija Kvasina (oba Zheroquadro), Vincenzo Nibali, Robert Kišerlovski (oba Liquigas), Tomaž Nose, Mitja Mahorič (oba Adria Mobil) in še kdo izmed Špancev, katerih pripravljenosti ne poznamo.

Riccardo Ricco (Ceramica Flaminia), ki bo želel slaviti etapno zmago, je več kot štiri minute zapravil s padcem sedem kilometrov do cilja 1. etape. V drugi etapi je možnosti za visoko uvrstitev zapravil Richie Porte (Saxo Bank). Oči javnosti bodo tako usmerjene predvsem v Nibalija, Kišerlovskega, Viscontija, Kvasino, Noseta, Švaba in Mahoriča, medtem ko se bosta za belo majico najboljšega kolesarja do 23 let borila Furdi in Mezgec. ''Mi bomo vse stavili na Gašperja, saj verjamem, da se bo lahko boril z najboljšimi. Sam se bom boril za belo majico in si želim izboljšati lansko uvrstitev. Nisem v slabi formi in pričakujem boj do ciljne črte,'' je načrte pred odločilno etapo razkril Blaž Furdi.

Lani je v etapi s ciljem na Krvavcu slavil Simon Špilak. Bo »Kralj Krvavca« zopet Slovenec?

Ne spreglejte