Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2008,
19.35

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 19.35

8 let, 4 mesece

Arvesenu E3 Prijs Vlaanderen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Norvežan Kurt Asle Arvesen je z zmago na dirki E3 Prijs Vlaanderen (1.HC) vknjižil prvo letošnjo zmago. Kot edini Slovenec je na dirki nastopil Simon Špilak.

Na štartu 203 kilometrov dolge dirke, ki kolesarjem služi kot predzadnja dirka za spoznavanje trase znamenite dirke Po Flandriji, je bil tudi Slovenec Simon Špilak. Borut Božič je kljub temu, da je računal na nastop ostal v hotelu. ''Šefi so se tako odločili. Nastopil bom na jutrišnji Brabantski puščici, ki je glede na profil nekoliko zahtevnejša od današnje dirke,'' je dejal Borut Božič, ko še ni vedel, da je njegov moštveni kolega David Kopp dirko izgubil v zadnjih metrih.

Na štiridesetem kilometru je glavnini pobegnilo 11 kolesarjev, ki so si uspeli privoziti največ 5 minut prednosti pred glavnino. Niti Tom Boonen in Fabian Cancellara, ki sta se 50 kilometrov do cilja pognala v lov za ubežniki nista ulovila najboljših. Najmočnejša med ubežniki v zaključku dirke sta bila Kopp in Arvesen. Sicer je že vse kazalo na zmago Nemca, a je Arvesen uspel z odlično akcijo v zadnjih metrih premagati Koppa.

Jutri bo na sporedu dirka Brabantska puščica (1.1) na kateri bosta nastopila Špilak in Božič. ''Vesel sem uspeha Koppa. S tem smo na hitro upravičili pričakovanja in dokazali, da smo upravičeno dobili povabila na najboljše dirke. Sedaj bom lahko nekoliko bolj neobremenjeno dirkal,'' je povedal Božič.

Ne spreglejte