Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
22.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2012, 22.01

8 let, 3 mesece

''Zmaji'' premagali nervozne ''panterje'', Kuhn nepremagljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije so v nervozni tekmi, v kateri smo videli pretep Jana Muršaka, prvenec Jake Zdešarja in ''shutout''Jerryja Kuhna, s 3:0 premagali Gradec in vknjižili peto domačo zmago.

Tivoli so drugič v sezoni obiskali hokejisti Gradca, ki v zadnjem času stopnjujejo formo, na zadnjih desetih tekmah so namreč izgubili le enkrat. Navijači Olimpije so spet lahko pozdravili Andreja Hebarja, ki se je po 14 mesecih vrnil pod Rožnik. Za zeleno-bele je ponovno zaigral Jan Muršak, tretjo priložnost v sezoni je dobil Jaka Zdešar, medtem ko ''zmajem'' še vedno niso mogli pomagati poškodovani Damjan Dervarič, Jaka Ankerst in Anže Ropret.

Verlič načel mrežo ''panterjev''

Tako Olimpija kot zadnje čase razpoloženi Gradec sta prvo tretjino začela 'raztrgano', obe ekipi sta si namreč priigrali nekaj priložnosti, a več kot smelih poizkusov strelov nista zmogli oziroma sta bila oba čuvaja mreže na mestu. V nadaljevanju so bili nekoliko nevarnejši gostje, ko je v 11. minuti z modre črte zapretil Kristof Reinthaler, a je Jerry Kuhn ploščico zadržal. Pri ''zmajih'' je bil še najbolj iznajdljiv Brock McBride, ki je sprožil kar nekaj strelov, najnevarnejšega v deseti minuti z modre linije, a je vratar graških ''panterjev'' zaustavil vse. V 16. minuti sta imela lepo priložnost v prodoru Olivier Labelle in Robert Wren, a je ''ljubljanski'' vratar ploščico odbil in sledil je protinapad domačih, ki ga je Miha Verlič po lepi podaji Žige Panceta izza gola kronal z zadetkom. Le nekaj trenutkov zatem je v gneči pred golom poizkušal mladi Ken Ograjenšek, a mu ni uspelo premagati Frederica Cloutierja. Dobre tri minute pred koncem prve tretjine je kot prvi na tekmi na kazensko klop moral sesti Rodney Jarrett, a ''Ljubljančani'' prve številčne prednosti niso izkoristili. Tik pred koncem so poskušali še gostje, a je Kuhn poskrbel, da se rezultat do prvega odmora ni spremenil.

Prvenec Zdešarja za povišanje vodstva

V drugo tretjino so ''zmaji'' krenili bolj odločno, že po nekaj sekundah je z bližine poskušal Jan Muršak, a je ploščica zletela prek gola. V četrti minuti so imeli ''Ljubljančani'' spet igralca več, na kazensko klop je moral Reinthaler, a v dveh minutah niso uspeli resneje ogroziti gostujočega vratarja Cloutierja. Je pa za prvenec v ligi EBEL poskrbel Jaka Zdešar, ki mu je v 28. minuti ploščico na vrhu krogov lepo prepustil Aleš Mušič, vratarja Gradca pa je klonil še drugič. Že nekaj trenutkov zatem je bil v obrambi nespreten Michael Ratchuk, ''panterji'' pa so si priigrali situacijo dva na ena, a se ''ljubljanska'' mreža po zaslugi tudi tokrat odličnega Kuhna ni zatresla. Slednji se je izkazal tudi v 32. minuti, takrat je prvi na kazensko klop pri domačih moral Kevin DeVergilio, ko so gostje z igralcem več oblegali njegova vrata. Najbolj nevaren je bil strel z bližine Olivierja Latendressa, ki pa je končal v lovilki ljubljanskega vratarja. V 36. minuti je imel priložnost Kevin DeVergilio, ki je prodrl po desni, a je njegov strel zletel visoko mimo vrat. Dve minuti kasneje je sledila obojestranska izključitev, na desetminutno ''hlajenje'' sta morala Brock McBride in nervozni Taylor Holst, ki si je že v prvi tretjini izmenjal nekaj krepkih besed z Boštjanom Groznikom, a rezultat se do konca druge tretjine ni spremenil.

Nervozna tretjina, pretep Muršaka in Modererja, shutout Kuhna

Prvih sedem minut zadnje tretjine so pri zeleno-belih morali nekoliko premešati peterke, saj je kazen moral odslužiti McBride. Tretja minuta nadaljevanja je prinesla nevarno akcijo Latendressa in Labella, slednji se je znašel sam pred Kuhnom, a ploščice ni uspel spraviti za hrbet Američana. Sledilo je nervozno nadaljevanje, predvsem je voda v grlo tekla gostom, ki so skušali sprovocirati NHL-ovca Jana Muršaka. In to je uspelo Kevinu Modererju v 50. minuti, za kar mu je bilo verjetno že nekaj trenutkov za tem žal, saj je obležal na tleh, dvoboj pesti pa je pripadel Pesničanu. Oba sta si prislužila petminutno kazen. V 54. minuti je bil nevaren Manuel Ganahl, a se je spet izkazal čuvaj ''ljubljanske'' mreže. Le minuto zatem pa je zapretil Brock McBride, a je Cloutier njegov strel ubranil, nato pa je ploščica spet prišla do McBrida, ki je našel Michaela Ratchuka, ta pa je s strelom pod prečko še tretjič zatresel mrežo ''panterjev''. Do zadnjega piska sta obe moštvi poskušali še z nekaj streli, a do spremembe rezultata ni prišlo, Jerry Kuhn pa je tako do prvega shutouta v sezoni.

Ne spreglejte