Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 10. 2014,
10.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 23. 10. 2014, 10.40

8 let, 3 mesece

Zmaji bi zadnjo tretjino proti Gradcu, Bolzano opozarja na nesojenega "lisjaka"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Olimpijo zvečer v Tivoliju čaka Bolzano Žige Panceta, ki se želi po dveh tesnih porazih vrniti v zmagovalni pogon. Tudi zmaji upajo na dve točki, pozitivizem črpajo iz zadnje tretjine proti Gradcu.

Ljubljanski klub še nikoli ni premagal južnotirolskih nasprotnikov, ki so se v pretekli sezoni pridružili EBEL-ligaški druščini in že v premierni sezoni pokorili vso konkurenco. Bolzano je namreč na štirih obračunih pretekle sezone štirikrat slavil.

Tudi točkovna popotnica zadnjih štirih tekem letošnje sezone za Olimpijo ni nič kaj spodbudna – ostala je brez ene same točke. A spodbudni sta nedeljska želja in volja zmajev, ki so se v Gradcu po zaostanku z 1:5 v zadnji tretjini borili, trikrat zadeli in iztržili minimalni poraz. Med strelci je bil premierno v ligi EBEL tudi branilec David Planko, ki pred večernim obračunom v pogovoru za spletno stran lige razmišlja takole: "Bolzano je dobra ekipa, proti kateri pričakujemo podobno težko tekmo, kot so bile naše zadnje tri. Morali bomo igrati disciplinirano v obrambi, več streljati in bolje izkoriščati svoje priložnosti. Če bomo ponovili igro iz zadnje tretjine proti Gradcu, potem lahko točki ostaneta doma."

Z zmago ohraniti stik z zgornjim delom lestvice

Za trenutno osmo ekipo prvenstva Bolzanom je teden težkih porazov, saj so tako proti vodilnemu Dunaju kot proti Celovcu izgubili s tesnih 1:2. Pred obračunom z Ljubljančani opozarjajo predvsem na prvi napad, v katerem se je v Gradcu s tremi podajami izkazal novi zmaj Tom Zanoški. Napadalec je sezono začel prav pri Bolzanu, kjer ni dobil prave priložnosti za igro, se mu je pa ta pred tednom dni odprla pri slovenskem EBEL-ligašu. Bi bil lahko za lisjake usoden prav on?

"V Ljubljani se želimo vrniti na zmagovalna pota. Treba bo igrati potrpežljivo in disciplinirano. Olimpija je obe zmagi dosegla doma, tako da smo pripravljeni. Še posebej bomo morali paziti na njihovo prvo linijo Bishop, Leber, Zanoški, ki je na zadnjem obračunu dosegla največ točk. Moramo ostati v stiku s prvo šesterico, zato sta točki nujni," pravi drugi vratar lisic Günther Hell.

Italijani bodo pogrešali napadalca Markusa Ganderja, medtem ko bosta v postavi zeleno-belih manjkala poškodovana Miha Pesjak in Ivan Šijan.

Ne spreglejte