Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2013,
14.43

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 11. 2013, 14.43

8 let, 3 mesece

Železarji ostajajo trn v peti Kranjčanov, Maribor se je odlepil od dna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V 16. krogu lige INL, ki je prinesel dva slovenska obračuna, so slavili Jeseničani in Mariborčani. Hokejisti Slavije, ki so se v Gardeni zoperstavili vodilnim, so se domov vrnili s točko.

Gorenjski derbi je še v drugo pripadel Jeseničanom, ki so tudi iz Kranja odnesle celo kožo, a železarji so se morali tokrat za zmago bolj potruditi kot na prvi tekmi v Podmežakli, ko so orle ugnali s 7:1. Čeprav so Kranjčani prvo in zadnjo tretjino dobili z 1:0, jim je slavje odnesel drugi del, ko so gostom dopustili tri zadetke. Mrežo Žana Usa so tako po vrsti zatresli Urban Sodja, Aleš Remar in Miha Brus. Gostitelji bodo obžalovali predvsem 37. in 38. minuto, ko sta Remar in Brus zadela v razmiku 40 sekund. Kljub vsem poskusom, v zadnji minuti so poskušali tudi brez vratarja, jim podaljška ni uspelo izboriti. Da je bila to res izenačena tekma, govori tudi podatek o številu strelov, Jeseničani so proti Usu sprožili 32 strelov, Kranjčani pa proti Maticu Bohu le enega manj. Hokejisti iz Zgornjesavske doline ostajajo na devetem mestu, medtem ko so orli 12.

Dvoboj ekip z repa lestvice je pripadel Štajercem, ki so imeli lahko po festivalu zadetkov vedrejše obraze. Če sta bili še pred zadnjim delom ekipi rezultatsko izenačeni, so se stvari v prid hokejistov iz štajerske prestolnice odvile prav v tretji tretjini, ko je padlo kar šest zadetkov. Domačini so prek Luke Vinčeca in Marjana Kovačiča pobegnili na +2, a je Jaka Zor v 51. minuti znižal zaostanek le na zadetek. Lisjake je štiri minute pred koncem rednega dela na dva zadetka popeljal Nemanja Vučurević, a je Zor le dobro minuto zatem spet zadel in ohranil upe Blejcev, te pa jih je dve minuti pred koncem pokopal Kovačič. Razmerje strelov govori o premoči Maribora, saj so gostitelji ustrelili 44-krat, gostje pa 29-krat. Mariborčani so z zmago prehiteli Blejce, ki so zdaj predzadnji, in Celjane, z zadnjega, 15. mesta so se povzpeli na 13.

Zahtevno gostovanje je v Gardeni pričakalo člane Slavije, maščevanje jim ni uspelo. Vodilnemu moštvu, ki jih je pretekli konec tedna v Zalogu ugnalo s 5:3, so se dobro upirali. Dvakrat so vodili, obakrat je mrežo Marka Demetza zatresel Anže Dovič, a Italijani so se vselej vrnili in na koncu slavili po loteriji. Zmagoviti zadetek je za hrbet Žige Antoniča, ta je imel v rednem delu in podaljšku povsem enako velko dela kot njegov italijanski nasprotnik, pospravil Gabriel Vinatzer. Hokejisti Gardene tako ostajajo na vrhu mednarodne lige INL, medtem ko so plejboji osmi, za petim mestom, ki še vodi v končnico, zaostajajo osem točk.

Ne spreglejte