Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 10.13

8 let

Vzdušje boljše kot lani, manjkata le sreča in disciplina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po katastrofalni nedelji, ko so zmaji v Beljaku izgubili z 0:8, prihaja za izbrance Bojana Zajca, ta ostaja na klopi, nov teden. V torek jih čaka Linz, proti kateremu so nazadnje izgubili za zadetek.

Po šestem zaporednem porazu, predvsem pa po katastrofi v Beljaku, kjer je Olimpija izgubila kar z 0:8, so v ponedeljek v dvorani Tivoli pričakovali pravi potres. Mnogi so namreč mislili, da bo trener Bojan Zajc dobil nezaupnico direktorja kluba Matjaža Seklja. A Zeko ostaja v sedlu, kako trdno, ne ve nihče, bi se pa v bližnji prihodnosti lahko zgodil odhod kakšnega tujca. Zajc je v ponedeljek deloval utrujen, šest zaporednih porazov je, kot kaže, pustilo posledice. "Vse bo treba spremeniti 100-odstotno, vendar vemo, da časa nimamo na voljo. Prepričan sem, da se bo stvar spremenila, kot je potrebno," je bil redkobeseden 47-letni strateg. Med spremembami naj bi se najprej zgodile nekatere rokade v peterkah, lahko pa bi že kmalu odšel kakšen tuji igralec. Zajc dodaja, da se bo pogovoril z nekaterimi igralci, ki niso pokazali tistega, kar se od njih pričakuje.

Verjame, da se bodo pobrali

Ena izmed sprememb v zasedbi bi utegnila biti vrnitev branilca Žige Grahuta, ki je na srečanju proti Salzburgu prejel plošček v roko in se znašel na seznamu poškodovanih. Pričakovati je bilo, da se bo vrnil šele konec tedna ali na začetku prihodnjega, a bo Celjan stisnil zobe in zaigral proti Linzu. Ob tako slabi seriji namreč ne želi pustiti soigralcev na cedilu. "Rezultati res niso pozitivni, vendar pa v ekipi vlada veliko boljše vzdušje kot v lanski sezoni. Mislim, da je to pozitivno in da se bomo fantje pobrali. Verjamem tudi, da nas bo končno obiskala sreča, ki nas je zapustila, kar se je videlo na zadnji domači tekmi, ko smo prejeli tisti nesrečni zadetek v zadnji sekundi. Kaj takega še nisem doživel, videl ali slišal. Potrebujemo zmago, dve, da se vrnemo," je pogovor začel 23-letni branilec, ki je nato odgovoril še na vprašanje, kako na njih vplivajo vse zadeve s psihološkega vidika: "Te seveda vplivajo, vendar pa moramo biti realni. Vsi tekmeci imajo proračune od pet milijonov naprej, mi pa imamo milijon, morda malo več. Na vseh tekmah smo bili blizu, le na zadnji tekmi smo doživeli katastrofo. Za nobeno drugo tekmo ne moremo reči, da nas je nasprotnik nadigral. Samo še obrniti se mora nam v korist in bo vse drugače."

Izboljšati disciplino v obrambi

Z Linzem so se zeleno-beli letos že pomerili in prikazali eno najboljših predstav, kar pa na koncu ni zadostovalo niti za točko. V zadnji tretjini je imel kapetan Aleš Mušič na voljo tudi kazenski strel, ki ga ni izkoristili, kazen je nato prišla v 57. minuti, ko je Brad Moran zadel za 3:2, kar je bil končni izid. "Zmaga je nujna. Že v Linzu smo bili blizu, imeli v zadnji tretjini tudi kazenski strel, ki bi nam lahko prinesel vodstvo. Na koncu je Linz dosegel srečni zadetek. Brez težav se kosamo z Linzem, če bomo igrali disciplinirano v obrambi. Zavedamo se, da se, če bomo prejeli pet, šest zadetkov, ne bomo pobrali. Če bomo prejeli maksimalno dva ali tri gole, pa mislim, da imamo veliko možnosti za zmago," pravi Grahut, ki za konec dodaja, kaj bo treba spremeniti, če bodo želeli biti prvič v sezoni uspešni: "Predvsem bomo morali izboljšati disciplino v igri. Veliko zadetkov je bilo zaradi nespametnih potez na naši ali nasprotnikovi modri liniji. Tekmeci so nato izkoristili protinapade."

Ne spreglejte