Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
8.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 8.12

8 let

V dveh tednih so z dna skočili tik pod vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Slavije so v naletu. Zabeležili so štiri zaporedne zmage in se z zadnjega mesta zavihteli tik pod vrh. Roku Snoju in druščini pred tekmo z vodilnim Zell am See-jem samozavesti ne manjka.

Za ''Ljubljančani'' je popoln teden. Dvojno avstrijsko gostovanje, slovenski derbi s Triglavom, tri tekme, tri zmage, (sploh prva zmaga na gostovanju v letošnji sezoni), devet točk in skok z dna lestvice tik pod vrh jim pred današnjo tekmo z vodilnim Zell am See-jem dajejo dodaten zagon in optimizem.

V sredo so se na tekmi proti Triglavu, na kateri gre skoraj vedno na nož, s 7:1 znesli nad kranjskimi ''orli'' in vknjižili četrto zaporedno zmago. ''Zelo smo zadovoljni. Vedeli smo, da dobro igramo, ampak rezultatov ni bilo. Kot kaže, se je zdaj trdo delo obrestovalo in končno smo prišli na mesta, kamor mislimo, da tudi sodimo,'' je nad pozitivnim preobratom v igri ljubljanskega moštva navdušen napadalec Rok Snoj. O sredini visoki zmagi pa kapetan Slavije razmišlja takole: ''Vsi smo bili presenečeni nad našo visoko zmago. Vedeli smo, da dobro igramo, nismo pa vedeli, da smo lahko toliko boljši od Kranja. Običajno imamo z njimi kar boje in gre na tesno, a tokrat je bila sreča na naši strani. Morda so imeli slab dan. Je pa res, da smo v dobri formi vsi, od prvega do zadnjega, tako da rezultat v takih razmerah ponavadi ne izostane.''

Psihološka moč je na njihovi strani

Še pred dvema tednoma so bili ''Ljubljančani'' prikovani na dno lestvice lige INL, nato pa štiri tekme, štiri zmage in skok na drugo mesto. ''Končno smo začeli verjeti vase. Psihološka pripravljenost je namreč zelo pomembna. Trener Jaka Avgustinčič in oba pomočnika sta nas dobro pripravila. Na sestankih smo se pogovarjali o tem, kaj nas blokira in zakaj ni pike na i. To nam je očitno zelo pomagalo,'' o razlogih, ki so pripeljali do zmagovalnega niza, pravi 26-letni Snoj. Ob tem pa omeni še zanesljivega vratarja Aleša Silo, ki ima v ligi najvišji odstotek ubranjenih strelov: ''Tudi vratar Sila je v ozadju neka varovalka, ki nam omogoča, da v napadu igramo malo bolj samozavestno.''

Danes jih čaka vodilna ekipa, ki na krilih slovaško-češke naveze Igor Rataj-Petr Vala dokazuje, da je v letošnji sezoni najmočnejša v omenjenem tekmovanju. In kako se ji bodo zoperstavili hokejisti Slavije, ki so na prvi tekmi proti ''severnim medvedom'' izgubili z 1:7? ''Vala in Rataj sta vrhunska igralca, a nimamo sistema, da bi se osredotočali le na njiju. Menjavo za menjavo, tretjino za tretjino bomo morali dati svoj maksimum in pokazati igro, s katero smo zmagali proti Kranju. In seveda, zadeti moramo čim več golov, pri tem pa ostati disciplinirani v srednji in obrambni tretjini,'' recept za igro proti Zell am See-ju opiše Rok Snoj. Do novih točk jim še vedno ne bo mogel pomagati Tilen Zagorc Pilko, naporen ritem tekem pa je nekoliko načel zdravje cele ekipe. A kot pravi kapetan, manjši prehladi zagotovo ne bodo ovirali moštva, ki je na zmagovalnem pohodu.

Ne spreglejte