Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
21.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2013, 21.29

8 let, 3 mesece

''Spomniš se trenutkov, ko si kot otrok igral na bajerju''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na prvi zimski klasiki na Plečnikovem štadionu je barve beljaških ''orlov'' branil tudi slovenski legionar Klemen Pretnar, ki ga je obračun na prostem ''vrnil'' v otroške dni.

Na uvodu v petdnevno hokejsko dogajanje na Plečnikovem štadionu je hokejistom Olimpije nasproti stal Beljak, za katerega igra peterica nekdanjih ''zmajev'' in nekdanja ''železarja'' Klemen Pretnar in Antti Pusa. Šestindvajsetletni Slovenec je po tekmi priznal, da mu je obračun na prostem v spomin priklical otroška leta, ko so pogosto igrali hokej pod milim nebom: ''Ne zgodi vse vsak dan, da igraš na prostem. Spomnil sem se trenutkov, ko smo bili še majhni in smo igrali na vseh možnih bajerjih. Zimska klasika je nekaj posebnega. Celotna scena je bila zelo dobro pripravljena in mislim, da bi se takšne stvari morale v Sloveniji še dogajati.'' Odločitev o zmagovalcu tri ure dolge tekme je padla šele v podaljšku, ko je Kevin DeVergilio poskrbel, da sta dve točki ostali v Ljubljani. Čeprav so Beljačani trenutno na tretjem mestu, si končnice še niso zagotovili, a jih je po tekmi le nekoliko zadovoljila točka, ki so jo uspeli odščipniti Olimpiji. ''Bila je dolga in naporna tekma, a zelo izenačena vse do konca. Nekako smo skozi celotno tekmo lovili izenačenje, dali smo vse od sebe, a na koncu nam je nekoliko zmanjkalo. Pomembno je, da smo v boju za končnico domov odnesli pomembno točko,'' je misli po tekmi strnil branilec beljaških ''orlov''.

Zimska klasika za hokejiste Beljaka ni neznanka, saj so pred tremi leti v Celovcu odigrali tekmo na prostem proti večnim rivalom KAC-a. Pretnar si želi in upa, da bi se podobna tekma na prostem kaj kmalu spet odvila. ''Marsikaj se šušlja po hodnikih. Mislim, da se bodo zelo kmalu odločili za kakšno tako potezo,'' je na morebitno ponovitev koroškega derbija na prostem še namignil Pretnar.

Ne spreglejte