Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2008,
10.29

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 6. 5. 2008, 10.29

6 let, 10 mesecev

Saku Koivu za Fince, Nabokov za Ruse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Igralci, ki so v severnoameriški hokejski ligi NHL s svojimi klubi izpadli iz drugega kroga končnice, se bodo sedaj pridružili reprezentancam na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

Finska hokejska zveza je sporočila, da se bo izbrani vrsti pridružil napadalec Saku Koivu, ki je v ligi NHL z Montrealom izpadel proti Philadelphii. Za finskega zvezdnika bo to prvi nastop za reprezentanco po olimpijskih igrah leta 2006 v Torino. V letošnji sezoni je 33-letni napadalec zabeležil 56 točk na 77 tekmah. V sredo naj bi se pridružil soigralcem v Kanadi, njegov prvi nastop proti Slovaški pa je še pod vprašajem.

Rusi, ki so na tekmi proti Češki izgubili vratarja Aleksandra Eremenka, so zaprosili za zavarovalnino za Jevgenija Nabokova, ki je prav tako izpadel iz nadaljnjega tekmovanja v ligi NHL. Na treningu so sicer ruska reprezentanca pomaga z 21-letnim vratarjem Kevinom Desfossesom, ki brani za Quebec Remparts v ligi QMJHL. Rusiji se bo pridružil tudi branilec Fedor Tjutin, ki igra za New York Rangers.

Znano je tudi, da bo Češko okrepil Tomas Plekanec, ki igra za Montreal Canadiens, prav tako pa Čehi skušajo pridobiti dovoljenje za dva igralca New York Rangers, in sicer Petra Prucho in Michala Rozsivala.

Ne spreglejte