Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2016,
18.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

legionarji liga KHL Robert Sabolič Rok Tičar Jan Muršak Žiga Jeglič Admiral Vladivostok Avtomobilist Jekaterinburg CSKA Moskva Slovan Bratislava

Četrtek, 22. 9. 2016, 18.45

6 let, 6 mesecev

Slovenski KHL-ovci od 20. do 22. septembra

Robert Sabolič ne popušča, Jan Muršak počival

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Slovenski napadalec Robert Sabolič je ob četrtkovi zmagi svojega Admirala s 5:2 nad Lado Togliatti dvakrat zadel in se še utrdil med petimi najučinkovitejšimi igralci lige KHL.

Robert Sabolič je k četrtkovi zmagi svojega Admirala s 5:2 nad Lado prispeval dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Robert Sabolič je k četrtkovi zmagi svojega Admirala s 5:2 nad Lado prispeval dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar  

Ne mine tekma, da Robert Sabolič ne bi obogatil svoje točkovne statistike, ki ga po do zdaj zbranih zadetkih in podajah uvršča med prvih pet hokejistov Kontinentalne hokejske lige. Izjema ni bila niti četrtkova tekma Admirala Vladivostoka in Lade Togliatti.

Osemindvajsetletnik je v sedmi minuti zadel za 1:0, šest minut pozneje pa se je ob igralcu več na semaforju izpisal rezultat 3:0 in poskrbel za zgodnjo vratarsko menjavo pri gostih. Ti so do konca prve tretjine prejeli še dva zadetka in se na odmor odpravili s petardo v mreži.

Admiral je v nadaljevanju stopil s plina, Ladi dopustil dva zadetka, sam ni zadel več in zmagal s 5:2. Čeprav so po dveh porazih le zmagali, Sabolič ni bil povsem zadovoljen s predstavo.

Na naslednjih tekmah si česa podobnega ne bodo smeli privoščiti

"Morali bi nadaljevati v visokem ritmu, a smo nehali igrati. 40 minut je bilo slabih," z nižjo ravnjo igre v zadnjih dveh tretjinah ni bil zadovoljen napadalec. | Foto: YouTube "Morali bi nadaljevati v visokem ritmu, a smo nehali igrati. 40 minut je bilo slabih," z nižjo ravnjo igre v zadnjih dveh tretjinah ni bil zadovoljen napadalec. Foto: YouTube

"Prva tretjina je bila odlična za vzdušje. Visoko smo vodili in mislili, da smo že zmagali, kar je bila napaka. Morali bi nadaljevati v visokem ritmu. Vedeli smo, da se bodo vrnili močnejši, a smo nehali igrati. Dobro je, da smo zmagali, a zadnjih 40 minut smo igrali slabo," je naš reprezentant opozoril na neprepričljivo igro v drugih dveh tretjinah.

Česa podobnega si na naslednjih dveh tekmah nikakor ne bodo smeli privoščiti, saj jih čakata dve izjemno težki gostovanji – igrali bodo proti CSKA Moskvi Jana Muršaka in SKA iz Sankt Peterburga.

"Gre za eni od najboljših moštev v ligi. Podobna igra, kot smo jo prikazali tokrat v zadnjih 40 minut, ne pride v poštev. Morali bomo igrati bolje in bolj disciplinirano v naši obrambni tretjini," je pred nedeljskim srečanjem z Muršakovimi dejal Sabolič.

Admiral zaseda 11. mesto vzhodne konference, v kateri vodi Avangard Omsk.

Še vedno med pet

Sabolič, ob torkovem porazu proti Kazanu po kazenskih strelih s 3:4 je prispeval dve podaji, je na devetih tekmah premierne sezone lige KHL zbral 14 točk, šest zadetkov in osem podaj. To ga uvršča na četrto mesto med točkovno najučinkovitejšimi hokejisti, medtem ko je med najboljšimi strelci peti.

Prvo mesto z 11 tekmami ter osmimi zadetki  in prav toliko podajami pripada Sergeju Mozjakinu, ki je pred dnevi izboljšal rekordno število zadetkov v zgodovini ruskega in sovjetskega hokeja. S 429. zadetkom je prehitel Borisa Mihailova.

Konec zmagovitega niza podprvakov

Naslednji tekmec Saboličevih CSKA je v torek občutil bolečo zaušnico od enega najmanj prepričljivih moštev, predzadnja Astana je namreč z zmago s 4:0 prekinila njegov deset tekem dolg zmagoviti niz. Muršak ob porazu ni sodeloval, po uradnih informacijah kluba zato, ker mu je trener namenil počitek, njegovo moštvo pa po 12 odigranih tekmah in desetih zmagah vodi v zahodni konferenci.

Dmitrij Kvartalnov je v torek spočil nekatere igralce, med drugim je ob ledu ostal tudi Jan Muršak. Njegovi varovanci so visoko izgubili, njihov deset tekem dolg zmagoviti niz je končala Astana. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dmitrij Kvartalnov je v torek spočil nekatere igralce, med drugim je ob ledu ostal tudi Jan Muršak. Njegovi varovanci so visoko izgubili, njihov deset tekem dolg zmagoviti niz je končala Astana. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri dnu lestvice omenjene konference je Slovan Bratislava Žige Jegliča, ki je v torek z 2:4 priznal premoč aktualnemu prvaku Metallurgu iz Magnitogorska,v četrtek pa še s 3:6 izgubil s Salavat Julajev Ufa. Naš napadalec se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Se je pa med podajalci v sredo znašel Rok Tičar, ki je za vodstvo svojega Avtomobilista iz Jekaterinburga za 1:0 podal že v drugi minuti. A na koncu se niso veselili točk, s predzadnjim z zahoda Čerepovcem so izgubili z 2:4. Na lestvici vzhodne konference so šesti.

Lestvica lige KHL

Ne spreglejte