Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2011,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Tičar Slovenija hokej

Četrtek, 5. 5. 2011, 7.49

8 let

R. Tičar: Na prvenstvu ni lepih zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za slovensko hokejsko izbrano vrsto se v četrtek začenja ura resnice. Na prvi tekmi skupine za obstanek se bo namreč pomerila z Latvijo, s katero je na dosedanjih obračunih ostala praznih rok.

Slovenija je že v predtekmovanju igrala v morda najtežji skupini, kar dokazuje dejstvo, da so na koncu osvojili prvo mesto Nemci, nič lažjega pa ne bo niti v skupini za obstanek, kjer se bo srečala z Latvijo, Belorusijo in Avstrijo. Presenečenje sta predvsem prvi dve reprezentanci, za kateri se je menilo, da si bosta zagotovili glavni del tekmovanja, na koncu pa se je razpletlo drugače.

''Razpletlo se je, kot se je. Morda sem bolj pričakoval Dance. Sovjetska šola nam ne leži, vendar s tem se ne smemo obremenjevati. V četrtek se začenja zares, recept pa je preprost: potrebno bo zmagati čim več tekem. Brez dvoma bo proti Latviji težko, igrati bo potrebno preprosto, še posebej prvih deset minut. V obrambi moramo garati in si pomagati med seboj, hkrati pa v napadu sprožiti čim večje število strelov na nasprotnikova vrata,'' je o razpletu predtekmovanja in o prvem tekmecu dejal Rok Tičar.

Oboji imajo v glavah le še tri tekme

Medtem ko so imeli ''risi'' v sredo prost dan, pa so Latvijci odigrali srečanje z Dansko in po kazenskih strelih izgubili in prav ta poraz jih je pahnil v boj za obstanek.

''Mi smo se spočili, Latvijci pa se bodo spočili, kolikor jim bo uspelo. Sigurno bodo nekoliko bolj utrujeni, vseeno pa imamo vse štiri ekipe v glavah le še te tri tekme, nato pa je konec sezone, zato bomo vsi igrali 100-odstotno in upam, da bomo na koncu srečnejši mi,'' je o utrujenosti razmišljal napadalec, ki je v torek praznoval 22. rojstni dan.

Svežine je še dovolj

V slovenski izbrani vrsti bo znova veliko odvisno od druge napadalne trojke, Tičar, Žiga Jeglič, Robert Sabolič, ki se je z dvema zadetkoma izkazala proti Nemčiji, medtem ko je proti Rusiji zaradi poškodbe Jegliča igrala le del prve tretjine.

Napad ima pred sabo novo težko nalogo, pred obračunu pred Latvijo pa član Acronija Jesenic pravi: ''V napadu je še ogromno svežine, moramo nadaljevati tako kot proti Nemcem, čim več igrati v napadalni tretjini, v obrambi pa mora center pomagati branilcem maksimalno. Potrebno bo sprožiti čim več strelov, saj lepih zadetkov na prvenstvu ni, do večine jih pride po borbi pred nasprotnikovimi vrati.''

Ne spreglejte