Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 9. 2014,
12.34

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 9. 2014, 12.34

8 let, 3 mesece

Po katastrofi in prevetritvi se želijo vrniti v stare tirnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Za Celovcem je katastrofalna sezona. Prvič po sezoni 2006/2007 so končnico spremljali kot opazovalci, kar je bil dober razlog za menjavo vsega trenerskega štaba in prevetritev napadalskega kadra.

Bogati Korošci so preteklo sezono končali že drugega marca, kar je mnogo prezgodaj, kot so si zadali pred začetkom tekmovanja, ko so se podali po ubranitev naslova. Le nekaj dni po blamaži – sami so dejali, da so bili preprosto preslabi in da si izločilnih bojev takšna ekipa ne zasluži – je v klubu zapihal nov veter. Šveda Christerja Olssona, ki se je preselil v Innsbruck, je po dveh sezonah zamenjal Martin Stloukal.

Za Čeha liga EBEL ni neznanka, saj je dve sezoni dirigiral Orlom iz Znojma, njegov pomočnik v boju za najvišja mesta bo Gerald Ressmann, ki je že dlje časa vpet v kolesje Celovca – pred prihodom Olssona je bil pomočnik članske ekipe, lani je vodil selekcijo do 20 let, s katero člani najuspešnejšega hokejskega avstrijskega kolektiva dobro sodelujejo. Spremembe so se zgodile tudi pri trenerju vratarjev, nad katerimi bo bedel dobitnik treh olimpijskih medalj Finec Jarmo Myllys.

Po trenerju "leteli" še igralci

In tako hitro, kot je "odletel" Olsson, so Korošci dali tudi vedeti, da ne računajo več na Avstrijce Markusa Pirmanna, Paula Schellanderja, Floriana Ibererja ter na Kanadčane Tylerja Schofielda, Tylerja Spurgeona, Johna Lammersa in najučinkovitejšega moža sezone Coltona Fretterja. Podali so se na lov za napadalci in v svoje vrste po eni sezoni spet zvabili Thomasa Hundertpfunda, prišli so še Kim Strömberg iz Bolzana, Luke Pither iz finske KalPe, Jean-François Jacques iz lige AHL in Čeh Jakub Koreis iz Brna.

Obramba ostaja skoraj nespremenjena, po odhodu Ibererja so dodali le še Kyla Whartona iz praške Slavije. Med vratnicama še naprej računajo na reprezentančnega čuvaja mreže Renéja Swetteta. Šestindvajsetletnemu Avstrijcu, za katerega bo to že sedma sezona v članskem dresu Celovca, bo po novem pomagal izkušeni 30-letni Finec Pekka Tuokkola, medtem ko naj bi Fabian Weinhandl še iskal novi klub.

Za uvod proti Olimpiji

Delni odgovor na to, kako dobro so v klubu, kjer še naprej veliko stavijo na domače igralce, pripravljeni na razširjeno avstrijsko prvenstvo, bo znan v petek, 12. septembra, ko bodo Korošci sezono odprli doma proti Olimpiji.

V predsezoni je Celovec, ki se lahko pohvali s 30 naslovi avstrijskega prvaka, štirikrat izgubil (proti nemškima prvoligašema Augsburgu in Straubingu, proti češkemu prvoligašu Slaviji iz Prage in zagrebškemu Medveščaku) in trikrat zmagal (po rednem delu so ugnali Medveščak, po kazenskih strelih so premagali češkega prvoligaša Mlado Boleslav in nemškega drugoligaša Starbulls Rosenheim).

Ne spreglejte