Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Calgary Flames

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 16.05

8 let

Plamena "spražila" sanje Kraljev: Kopitar in druščina ostali brez končnice!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kralji Anžeta Kopitarja so v gosteh pri neposrednem tekmecu za uvrstitev v končnico, ekipi Calgary Flames, doživeli boleč poraz. Plamena so z rezultatom 3:1 pokopala njihove sanje o končnici.

Aktualni prvaki severnoameriške hokejske lihe NHL, ekipa Kraljev iz Los Angelesa, je po bolečem porazu, ki bo še dolgo skelel, ostala brez končnice.

Hokejisti Calgaryja so v celoti nadzorovali potek tekme ter že v prvi tretjini obračuna v razprodani dvorani Saddledome uveljavili svoj način igre. Ob koncu prve tretjine je bil izid že 2:0 za domače moštvo, v polno sta zabila Johnny Gaudreau v 13. in Jiri Hudler v 15. minuti.

V drugi tretjini sta oba vratarja zaklenila svoja gola, kralji so sicer streljali več, a neuspešno. Prvi gol so gostje zabili šele po 45 minutah tekme, ko so po petih minutah zadnje tretjine znižali zaostanek na 1:2 z zadetkom Jordana Nolana. A domači podaljška niso dovolili. Petdeset sekund pred zvokom sirene je Hudler zadel še drugi zadetek na tekmi, ko je poslal plošček v nebranjeno mrežo kraljev za končni izid 3:1.

V zahodni konferenci je jasno že vse, v vzhodni pa skoraj vse

V zahodni konferenci tako ni več nobenih neznank o osmih udeležencih končnice prvenstva. Zadnji dve mesti za končnico sta dobili moštvi Calgaryja in Winnipega, ki si skupaj z Vancouvrom delijo 97 točk. V končnici so še Anaheim, St. Louis, Nashville, Chicago in Minnesota. Los Angelesu so zmanjkale štiri točke. Zadnjo tekmo sezone bodo Kralji odigrali doma s kalifornijskimi tekmeci iz San Joseja, tekma ne bo odločala o ničemer, saj sta obe moštvi ostali zunaj končnice.

Predsednikov pokal je letos pripadel moštvu New York Rangers, najboljša ekipa Vzhoda je tako postala tudi zmagovalec rednega dela lige. Udeleženci končnice iz vzhodnega dela lige so še Montreal, Tampa Bay, Washington, NY Islanders in Detroit, za zadnji dve mesti pa se borijo še tri moštva Ottawa, Pittsburgh in Boston.

Se bo Kopitar pridružil risom?

Ali to pomeni, da se bo Anže Kopitar zdaj lahko pridružil slovenski hokejski reprezentanci, ki bo maja igrala na svetovnem prvenstvu v Ostravi na Češkem, še ni znano, se bo pa o tem verjetno veliko razpravljalo.

Slovenski selektor Matjaž Kopitar je namreč na reprezentančnem zboru v začetku aprila dal jasno vedeti, da se je 27-letni hokejski as iz Hrušice letos spopadal s številnimi mikropoškodbami, pred kratkim je postal tudi oče mali Neži, kar je velika življenjska prelomnica, zato njegova prisotnost v reprezentanci tudi v primeru izpada iz lova na končnico ni samoumevna.

Ne spreglejte