Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 11. 2014,
12.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 25. 11. 2014, 12.40

8 let, 3 mesece

Olimpija na Južnem Tirolskem rešuje uganko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pet medsebojnih tekem, zmaji pa še vedno čakajo na prvo zmago. Priložnost za prve točke proti Bolzanu bo že zvečer, ko bodo Ljubljančani na Južnem Tirolskem končali niz štirih gostovanj.

Lisice želijo ohraniti stik z najboljšo šesterico, ki ima po koncu rednega dela zagotovljen neposreden skok v končnico, a se jim ta v zadnjih krogih oddaljuje. Žiga Pance in druščina imata na devetem mestu trenutno šest točk zaostanka za šesto madžarsko Sapo, zadnje tekme pa v slačilnico aktualnih prvakov niso prinesle pretiranega veselja. Po premoru so na štirih srečanjih zmagali le enkrat, v nedeljo pa proti Innsbrucku zabeležili tretji zaporedni poraz. Nasprotno od Bolzana je Olimpija po premoru – kljub visokemu nedeljskemu porazu v Salzburgu – pokazala nov obraz, ki ji je na štirih tekmah prinesel pet točk, skoraj toliko, kot jih je prej zbrala na 16 obračunih.

Da se bodo morale stvari v moštvu domačih spremeniti, je v izjavi za uradno stran lige opozoril napadalec gostiteljev Derek Nesbitt: "Nasproti nam stoji ekipa, ki je v Innsbrucku dosegla veliko zmago (Olimpija je Innsbruck v soboto premagala s 3:0, op. a.). Olimpija ima dobro prvo linijo in odličnega vratarja, ki se je izkazal že na zadnjem srečanju (Bolzano je pred mesecem dni v Tivoliju slavili s tesnih 2:1, op. a.). A bolj kot Ljubljančanom moramo pozornost posvetiti sebi. Izgubili smo na zadnjih treh tekmah, najti moramo zmagovalno pot. Na Dunaju smo prikazali podpovprečno predstavo, zdaj je čas, da najdemo način, kako zadeti in dobiti točke."

Bo šlo v šesto?

Če se aktualni prvaki sprašujejo, kako končati negativni niz, pa se v ljubljanskem taboru sprašujejo, kako končno ugnati Bolzano, s katerim so palice prekrižali že petkrat in vselej izgubili. Napadalec Žiga Pešut upa, da bo dan odmora po napornem koncu tedna dovolj za regeneracijo, pred dvobojem pa v stilu soigralcev (pred preteklimi tekmami) pravi: "Če bomo nadaljevali igre, kot smo jih prikazali na zadnjih srečanjih, če bomo disciplinirani in če se bomo borili z vsemi močmi, imamo dobre možnosti, da na gostujočem terenu presenetimo aktualne prvake." Italijanom ne bodo mogli pomagati branilec Roland Hofer, vratar Günther Hell in napadalec Mathew Sisca, medtem ko se v taboru zeleno-belih s poškodbami ukvarjajo napadalci Rok Leber, Andrej Hebar in Gregor Koblar.

Obračun moštev z najslabšim izkoristkom power-playa (Bolzano 12,66 odstotka, Olimpija 7,5 odstotka) se bo začel ob 19.45.

Ne spreglejte