Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 9. 2014,
20.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 28. 9. 2014, 20.51

8 let, 3 mesece

Morski psi se niso pustili ujeti v mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Želja Ljubljančanov, da bi konec tedna končali z drugo zaporedno zmago, se ni uresničila. Gostje zmajem niso dopustili zadetka, sami pa zadeli trikrat in na Tirolsko zasluženo odnesli dve točki.

Olimpija se je v lov za morskimi psi spustila brez Mihe Pesjaka, a z Galom Korenom, ta je v petek zaradi poškodbe predčasno zapustil ledeno ploskev, tokrat pa je stisnil zobe in pomagal svojemu moštvu.

Hitro vodstvo in prevlada

Tirolci, ki so na prvih petih tekmah premagali Celovec in Znojmo, izgubili pa proti Dunaju, Beljaku in Linzu, so že v drugi minuti z igralcem več začeli silovit napad na ljubljanskega vratarja Andyja Chioda. Med aktivnejšimi je bil Jeff Ulmer, vendar Kanadčan kljub veliki želji, da zabije nekdanjemu klubu, ki mu še ni izplačal vseh obveznosti za del pretekle sezone – vsaj tako redno opozarja na socialnih omrežjih –, ni našel poti do mreže. Jo je pa dobrih deset sekund pred iztekom kazni Žige Pešuta našel Matt Sidal, ki je z natančnim strelom skoraj z modre črte premagal Chioda.

Pobuda je ostala na gostujoči strani, medtem ko so redki streli gostiteljev vselej leteli mimo cilja. Še najlepšo priložnost je imel Anže Ropret, ki se je znašel sam pred Adamom Munrojem, a streljal prek vrat. Dobre tri minute pred koncem tretjine so imel gostje še drugič številčno premoč, na hudi preizkušnji je bil domači čuvaj mreže, ki se je izkazal z nekaj dobrimi obrambami. Tirolsko obleganje se je končalo po močnem strelu avstrijskega napadalca, ta je v obraz zadel glavnega sodnika in poskrbel, da se je zaradi krvi na ledeni ploskvi tretjina končala dobro minuto predčasno.

Ulmerju le uspelo

Ljubljančanom odmor tokrat ni tako koristil kot na prejšnji tekmi proti Beljaku, ko so se vrnili bolj živahni in si v štirih minutah priigrali zmago. Morski psi so namreč še vedno prevladovali in premoč kronali z zadetkom Christopha Hörtnagla v 23. minuti. Olimpija pravega odgovora na zaostanek z dvema zadetkoma ni imela, saj se je v prvih sedmih minutah drugega dela srečanje vseskozi odvijalo pred njenimi vrati.

V 28. minuti je le prišla priložnost domačih, priigral si jo je Hunter Bishop, a tudi njemu z bližine ni uspelo zadeti, v 34. minuti so imeli domači prvič igralca več, ki pa ga še enkrat več niso znali izkoristiti. In če ne daš, dobiš – krizo Ljubljančanov je le nekaj sekund po izenačenju moči na ledu poglobil Jeff Ulmer. Pred koncem tretjine so morali Tirolci spet na kazensko klop, a je zanesljivi Munro odbil vse napade Marvina Degona z razdalje, Aleš Mušič pa je v slogu nekaterih soigralcev streljal previsoko.

Sila dostojno zamenjal Chioda

Fabian Dahlem se je pred zadnjimi 20 minutami odločil za vratarsko menjavo in med vratnici poslal Aleša Silo, ta se je v tretjini, ko je Olimpija le pokazala malce bolj agresiven obraz, a je bila igra dokaj "raztrgana" na obeh straneh – gostje so večinoma pogledovali na uro, dobro znašel in ohranil mrežo nedotaknjeno do konca obračuna.

Gostje so se po zmagi s 3:0 veselili novih dveh točk, zdaj jih imajo šest, medtem ko Ljubljančani ostajajo pri zgolj dveh. Nov boj za odcepitev z dna lestvice jih čaka v petek, ko bodo gostovali pri odličnem Linzu.

Ne spreglejte