Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 4. 2017,
9.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Miha Logar HDD Jesenice HDD Olimpija državno prvenstvo

Četrtek, 13. 4. 2017, 9.19

6 let, 7 mesecev

Strelec zmagovitega zadetka za naslov državnih prvakov

Miha Logar: To so bile moje otroške sanje #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Miha Logar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vedno sem si želel osvojiti naslov prvaka z Jesenicami. Že to je neopisljivo, kaj šele doseči zmagoviti zadetek. Neverjetni občutki," je po naslovu državnega prvaka od sreče žarel strelec dveh zadetkov in mož odločitve Miha Logar.

Jeseničani so v sredo okoli 22. ure na terenu večnega tekmeca Olimpije poskrbeli za veliko "fešto", ki je zagotovo trajala dolgo v noč. Gorenjska ekipa je pod taktirko slovenskega selektorja Nika Zupančiča na najkrajši mogoč način – s tremi zmagami na treh tekmah – dobila finale državnega prvenstva. Za železarje je to 11. prvenstvena lovorika od osamosvojitve, sicer pa uradno 34.

Na odločilni tekmi so zaostajali že z 0:2, nato pa priredili preobrat in Ljubljančane v podaljšku strli s 4:3. Čeprav zadetki niso ravno v domeni branilca Mihe Logarja (na 30 tekmah Alpske lige je dosegel tri), je imel na ta pomladni večer prav on najbolj vroče roke. Najprej je z znižanjem na 1:2 začel preobrat, v podaljšku pa z odličnim strelom ob prečki matiral Olimpijinega vratarja Jeffa Frazeeja in razblinil vse dvome o prvaku.

Kot otrok je sanjal o tem

"Neopisljivi občutki." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Neopisljivi občutki." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mladenič, ki se je kalil tudi pri Salzburgu, je osvojil svoj drugi naslov. Lani se je veselil z Olimpijo, letos z železarji. "Vedel sem, da ne bo lahko. Olimpija je pokazala pravi boj in celo vodila z 2:0. Če bi obrambno odigrala bolje, bi se lahko ta tekma drugače iztekla, a verjeli smo v uspeh. Rekli smo si, da bo, če zmagamo, to pomenilo uresničitev cilja, konec sezone in novo zvezdico. To smo tudi dosegli. To je res neverjetno," je bil v sedmih nebesih 21-letnik, ki kar ni mogel verjeti, da je prav on odločil srečanje za prvaka.

"Lahko bi res rekli, da sem imel jaz vroče roke. Osvojiti naslov prvaka z Jesenicami so bile moje otroške sanje. Že to je neopisljivo, kaj šele to, da sem dosegel odločilni zadetek (smeh, op. a.). Teh občutkov se ne da opisati," se je na obrazu mladega očka razlezel širok nasmešek.

Miha Logar o finalni seriji

Razume Olimpijo

Podobno kot njihov kapetan Miha Brus je tudi Logar največjo prednost Jesenic videl v tem, da so bili s soigralci še teden pred finalom v tekmovalnem ritmu, medtem ko Olimpija pred finalom resne tekme ni igrala skoraj mesec in pol.

"Tudi sam sem bil pri Olimpiji in vem, da se je, če končaš sezono tako hitro, težko vrniti v tekmovalni ritem. To se je Olimpiji najbolj poznalo na prvi tekmi finala. Vsako tekmo je bila boljša. Zadnja tekma je bila tako že precej težka, ampak smo se tudi mi borili do konca in pustili srce na ledu. Povrhu vsega smo imeli še neverjetno podporo s tribune, kar nas je dodatno dvignilo."

"Prišli so nas podpirat v Tivoli, priredili so noro vzdušje. Ne vem, ali sem sploh slišal Olimpijine navijače," je povedal o dodatnem igralcu na tribunah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Prišli so nas podpirat v Tivoli, priredili so noro vzdušje. Ne vem, ali sem sploh slišal Olimpijine navijače," je povedal o dodatnem igralcu na tribunah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nora spodbuda, ki ti da energijo

Jeseniški navijači so spet glasno spodbujali svoje moštvo in mu pošiljali dodatno energijo, česar steber jeseniške obrambe iz Ljubljane ni bil vajen. "Prišli so nas podpirat v Tivoli, priredili so noro vzdušje. Ne vem, ali sem sploh slišal Olimpijine navijače. V Ljubljani sem preživel dve leti, podpore s tribun ni, tako da je težko igrati. Sploh takrat, ko ti ne gre in ko najbolj potrebuješ občinstvo, da te dvigne. Škoda, da tega v Ljubljani ni, na Jesenicah je noro. Ko slišiš te vzklike, te dvigne, lahko igraš skoraj še enkrat bolje."

Fotogalerija Matica Klanška Veleja

Fotogalerija
1 / 29

Z zvezdico na glavi po državno zvezdico

Z zvezdico na glavi je odločil tekmo za državno zvezdico. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Z zvezdico na glavi je odločil tekmo za državno zvezdico. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Logar je naslov državnega prvaka slavil s pričesko v slogu zmagovalcev. "Prišli smo po novo zvezdico, tako da imam na glavi zvezdico v barvah Jesenic. Zvezdico imamo, zvezdica je na glavi, gremo proslavljat."

Obljub se držijo, sam pa napreduje

Po štirih sezonah nabiranja izkušenj pri Salzburgu se je Logar za dve leti preselil k Olimpijo, pred to sezono pa čez ljubljanski klub, ki preživlja težke čase, naredil križ in se preselil na Jesenice. Čeprav igra v manj kakovostni ligi od razširjenega avstrijskega prvenstva, odločitve nikakor ne obžaluje.

Jeseniški navijači so izobesili transparent v zahvalo predsedniku HDD Jesenice Anžetu Pogačarju. Logar pravi, da se na Gorenjskem počuti odlično, saj tudi vodstvo kluba izpolnjuje obljube. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseniški navijači so izobesili transparent v zahvalo predsedniku HDD Jesenice Anžetu Pogačarju. Logar pravi, da se na Gorenjskem počuti odlično, saj tudi vodstvo kluba izpolnjuje obljube. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Zgodba na Jesenicah je povsem drugačna kot pri Olimpiji. Čeprav nekateri pravijo, da je Alpska liga slaba, lahko rečem, da so bile tekme v končnici na zelo visoki ravni. Določeni igralci v tej ligi so odigrali veliko težkih tekem po svetu. Imajo izkušnje. Nimam kaj reči. Meni je tukaj super. Napredujem. Trener je super, prav tako vodstvo kluba. Držijo se obljub, tako da nimam kaj pripomniti," je z razmerami v Zgornjesavski dolini zadovoljen aktualni državni prvak.

Ne spreglejte