Petek,
19. 4. 2024,
21.54

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Jan Muršak KAC Celovec Red Bull Salzburg IceHL

Natisni članek

Petek, 19. 4. 2024, 21.54

3 mesece

Liga ICE, finale, sedma tekma

Rekordni Salzburg nadaljuje vladavino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Red Bull Salzburg : EC Kac | Salzburžani so novi stari prvaki lige ICE. | Foto EC-KAC/Pessentheiner

Salzburžani so novi stari prvaki lige ICE.

Foto: EC-KAC/Pessentheiner

Hokejisti Red Bull Salzburga so ubranili naslov prvaka lige ICE. Na odločilni finalni tekmi v Celovcu, za katerega igra slovenski napadalec Jan Muršak, so zmagali s 6:2. Za Salzburžane je to tretji zaporedni naslov, kar je nov rekord, sicer pa deveti v tem tekmovanju.

Charlie Dodero
Sportal Olimpija in Charlie Dodero vsak svojo pot

O prvaku je še šestič odločala sedma finalna tekma, s katero sta v preteklosti že imela med seboj opravka oba tekmeca – vsak je bil uspešen enkrat. Tokratni večer D pa je pripadel novim starim prvakom Salzburžanom, ki se veselijo devetega naslova, tretjega zaporednega v tem tekmovanju.

Rdeče bike je v osmi minuti v vodstvo popeljal Nicolai Meyer, Peter Hochkofler pa v 17. zvišal na 2:0. Tudi druga tretjina se za domače ni začela dobro, Thomas Raffl je poskrbel za vodstvo s plus tri, ob koncu tretjine pa so Solnograjci po novem golu Meyerja vodili že 4:0.

V začetku zadnjega dela je sledil deja vu iz druge tretjine, nerazpoloženega Sebastiana Dahma je za 5:0 premagal še Lucas Thaler. Korošci so v 44. minuti odgovorili z znižanjem, po podaji Jana Muršaka je zadel Paul Postma. Raphael Herburger je v nadaljevanju znižal na 2:5. Ko je Benjamin Nissner v 57. minuti zadel za 6:2, je bilo tudi najbolj optimističnim navijačem Celovca jasno, da bodo morali na sedmi naslov počakati še vsaj leto dni.

Devet naslovov

V skupnem seštevku je zdaj Salzburg v tem tekmovanju, odkar je od sezone 2000/01 v njem mednarodna udeležba, pri devetih zmagah, KAC jih je v tem obdobju zbral šest, zadnjo v sezoni 2020/21.

Salzburg pa ima zdaj 11 naslovov avstrijskega prvaka, saj je bil v dveh sezonah ICEHL, ko zmagovalec ni bil avstrijska ekipa, obakrat najboljši klub iz te države. Na večni lestvici prvakov pri severnih sosedih pa še vedno prepričljivo vodi KAC z 32 naslovi.

Salzburg je sicer do finala prišel šele po sedmi tekmi polfinala, ko je premagal Bolzano s 3:2. KAC je imel lažjo pot, v polfinalu je ugnal Pustertal s 4:0 v zmagah, v četrtfinalu pa je bil s 4:2 boljši od Vorarlberga. Salzburžani so v četrtfinalu ugnali Linz s 4:1.

Liga Ice, finale, sedma tekma:

Petek, 19. april:

Liga Ice, finale, izid v zmagah:

Celovec (1) – Red Bull Salzburg (3) /3:4/

// Razmerje v zmagah, igrali so na štiri zmage.
() V oklepaju je uvrstitev moštva po rednem delu sezone.

Preberite še:

EC KAC : Red Bull Salzburg
Sportal Salzburžani po novi drami zmago oddaljeni od ubranitve naslova
RB Salzburg
Sportal Na klubsko SP kot zadnji iz Evrope uvrščeni tudi Salzburžani