Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
11.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 15. 1. 2014, 11.08

8 let, 3 mesece

Kranjc in Tičar lovita Hamburg, na Finskem vse bolj vroče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Dobra dva tedna pred olimpijskim premorom od klubov, v katerih igrajo Slovenci, še vedno najbolje kaže Kölnu. Na Češkem Gregorčeve Pardubice niso imele najboljšega tedna. Na Finskem postaja zanimivo.

Vodilnemu moštvu, ki je zadnji dve sezoni redni del končalo na petem mestu, letos kaže še bolje. Če bo Hamburg nadaljeval v takem ritmu, bi v izločilne boje lahko krenil proti slabšemu nasprotniku, a pot do tja je še dolga, saj je do konca rednega dela še skoraj tretjina. Na drugem mestu je Köln slovenskega dvojca, na tretjem se drži Krefeld Mitje Robarja. Zunaj mest, ki vodijo neposredno v končnico, sta Urbasov München ter Saboličev in Jegličev Ingolstadt, oba z odličnimi možnostmi za šesterico, za katero zaostajata le dve točki oziroma tri točke. V najslabšem položaju ostajajo Rodmanova Divja krila, ki za dodatnimi kvalifikacijami za končnico – desetim mestom – zaostajajo deset točk.

Pretekli teden si je prvo moštvo švedskega prvenstva Skelleftea privoščilo dva spodrsljaja, in sicer so z dveh tekem odnesli zgolj točko. Najprej so izgubili proti predzadnji ekipi, ki se že vso sezono ne odlepi z dna, nato jih je s 6:0 odpihnil nekdanji klub Jana Urbasa Växjö. Ta je vknjižil še dve zmagi in resno napovedal naskok na drugo mesto, do katerega ga loči le točka, do vodilne ekipe pa še 15 več. Med petim in osmim mestom se bo za neposredno končnico odvil še hud boj, saj so ekipe točkovno zelo skupaj. Daleč za vsemi pa sameva moštvo iz prestolnice AIK.

Če v zadnjih tednih na vrhu finske lige ni bilo prav vroče, so se stvari v enem tednu popolnoma spremenile. Prednost Kärpäta se je iz devetih točk spremenila na dve, saj je Tappara v šestih dneh nanizala štiri zmage in dodobra zapretila. Ima pa drugouvrščena ekipa tri tekme več, kar pomeni, da se vodilni ob dobrih predstavah lahko spet oddaljijo. Še naprej dobro januarsko formo ohranjajo aktualni prvaki, nekdanji soigralci Žige Jegliča, ki imajo v tem letu na računu štiri zmage in poraz, na katerem so iztržili točko. A zaradi slabega začetka v sezono za desetim mestom, ki obljublja dodatne boje za končnico, zaostajajo že 11 točk.

Sparta nadaljuje zmagoviti pohod, z novima zmaga je še povečala prednost pred drugim Mountfieldom, novoustanovljenim moštvom, ki letos prvič igra v Extraligi. Zdaj je prednost že debelih 17 točk.

Slab teden pa je za Pardubicami slovenskega branilca Blaža Gregorca, ki so priznale premoč ekipi z dna lestvice in moštvu Trinec, s katerim se borijo za neposredno uvrstitev v končnico. S sedmega so tako padle na deveto mesto, za šestim pa zaostajajo sedem točk. Rep lestvice je še naprej rezerviran za Pirate iz Chomutova, ki ne morejo slediti nasprotnikom elitne češke lige.

Brez sprememb na prvih treh mestih švicarskega prvenstva, v katerem z veliko prednostjo tekmovanje krojijo predlanski prvaki Levi iz Züricha, ki imajo pred najbližjo zasledovalko Ambri-Piotto 15 točk naskoka. Aktualni prvaki iz Berna držijo sedmo mesto, medtem ko se moštvo iz Rapperswila, ki se je zadnjih pet sezon rešilo izpada v nižji rang tekmovanja, ne more otresti zadnjega mesta.

Ne spreglejte