Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2014,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 4. 6. 2014, 17.21

8 let

Kralji lov na Stanleyjev pokal začenjajo doma, ne želijo pa si še ene "sedmice"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vročica narašča, do začetka velikega finala hokejske lige NHL že odštevamo ure. Anže Kopitar in druščina imata v finalni seriji proti New York Rangers prednost domačega ledu, ki jo želita unovčiti.

"Zelo očitno je, da nekaj delajo dobro, saj so prišli v finale," je o tekmecih v boju za Stanleyjev pokal povedal v končnici nadvse redkobesedni Anže Kopitar, ki "govori" predvsem na ledu in je s 24 doseženimi točkami najučinkovitejši hokejist letošnjega "playoffa" lige NHL, tudi o pričakovanjih pred odločilnimi tekmami finala je bil skop z besedami: "Mi moramo zdaj narediti naslednji korak in opraviti nalogo." Hrušičan je povsem osredotočen na naloge, ki ga čakajo v boju za svoj drugi Stanleyjev pokal, vznemirjenje pred velikim obračunom z Rangerji pa bo tako njemu kot njegovim soigralcem pomagalo, da premagajo utrujenost, ki se jim je v izjemno naporni sezoni zagotovo že zalezla v kosti.

"Kopijevi" sanjski sezoni manjka le še sanjski zaključek

"Kopi" se v tej sezoni resnično ne varčuje. Samo v najmočnejši hokejski ligi na svetu je odigral 103 tekme, nikakor pa ne smemo pozabiti, da je februarja s slovensko hokejsko reprezentanco igral tudi na olimpijskem turnirju v Sočiju, tudi tam odigral pet tekem in risom pomagal do zgodovinske uvrstitve v četrtfinale. 108 tekem na najvišji ravni in na vseh v eni vodilnih vlog! Kopitarjevi najboljši sezoni v karieri manjka le še primeren zaključek, osvojitev Stanleyjevega pokala.

Kralji prvič v končnici v vlogi favorita

Kralji so v letošnji končnici prednost domačega igrišča in z njim vlogo favorita vselej prepustili nasprotni ekipi. V rednem delu sezone so bili višje od LA uvrščeni tako San Jose, Anaheim kot seveda Chicago, a v velikem finalu bo drugače. New York Rangers so v 82 tekmah rednega dela zbrali manj točk, zato se bo finalna serija začela v Los Angelesu. "Ne briga nas, kdo je favorit in kdo ne. Vedno je treba igrati na vso moč in tudi tokrat ne bo nič drugače," pravi center LA Mike Richards. V letošnji končnici so Kralji prav vse tri serije dobili šele v sedmi tekmi, branilec Drew Doughty upa, da bodo finale vseeno zaključili prej: "Ne želimo si še ene sedme tekme, mislim, da smo sposobni še dvigniti raven naše igre in prvaka odločiti prej."

Rangerji se zavedajo izziva, a so nanj pripravljeni

Tudi New York Rangers niso imeli lahke poti do finala, na katerega so čakali vse od leta 1994, ko so bili tudi prvaki. V prvem krogu končnice so s 4:3 v zmagah izločili Philadelphio, v drugem prav tako s 4:3 Pittsburgh, le v konferenčnem finalu so privarčevali nekaj živcev in Montreal porazili s 4:2. Sezono so začeli slabo, nekaj časa celo trepetali za uvrstitev v končnico, a zdaj so pripravljeni, da posežejo po naslovu. "Zavedamo se, da nas čaka težka naloga, ampak na izziv smo pripravljeni," pravi trener Rangerjev Alain Vigneault.

Ne spreglejte