Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2015,
15.23

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 9. 4. 2015, 15.23

8 let, 3 mesece

Kopitarjevi pred obračunom sezone: Kot da je sedma tekma končnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pred aktualnimi prvaki je tekma sezone. Da bi ohranili upe na izločilne boje, Kralji v Calgaryju potrebujejo zmago. "Za nas je ta obračun kot sedma tekma v seriji končnice," opozarja Drew Doughty.

Nepričakovan torkov poraz proti Edmontonu je hokejistom Los Angeles Kings skorajda že zaklenil vrata končnice. Teorija sicer za Anžeta Kopitarja in soigralce še obstaja, a dve tekmi pred koncem rednega dela niso več odvisni le od sebe. Tudi če zmagajo na obeh zadnjih obračunih, se morajo v njihovo korist razplesti tudi obračuni neposrednih tekmecev za končnico. To sta Calgary, s katerim se bodo srečali danes v Kanadi in ki ima pred Kralji dve točki prednosti, in Winnipeg, ki ima pred Kopitarjevimi že tri točke prednosti.

Če bodo Kralji danes izgubili že po rednem delu, je zanje upanja ne glede na razplet tekme med Winnipegom in Coloradom na končnico konec. Če bodo izgubili v podaljšku ali po kazenskih strelih in če bo Winnipeg proti Coloradu osvojil vsaj točko, prav tako. Danes za Kalifornijce šteje le zmaga, še najbolje zanje bi bilo, da bi slavili že po 60 minutah srečanja.

Zmagati v rednem delu

Gre torej za tekmo sezone, ki jo je branilec Drew Doughty po sredinem treningu za LA Times primerjal kar z odločilno tekmo v seriji končnice, s katerimi imajo veliko izkušenj: "V obračun bomo morali vstopiti, kot da je sedma tekma končnice. Gre za tekmo, ki jo moramo dobiti, in to že po rednem delu. Le z zmago lahko še upamo na play-off. Morali bomo prikazati svojo igro, tisto najboljše kar premore LA Kings. Pomembna bo fizična moč in seveda tudi dobra igra v obrambi." Trener Darryl Sutter pa si ob tem želi še, da bi njegovi varovanci, predvsem tisti, ki so za to "zadolženi", strele učinkoviteje spremenili v zadetke: "Težko je zmagovati, če zadevajo le branilci (proti Edmontonu sta ob porazu z 2:4 zadela le branilca Doughty in Jake Muzzin, op. a.)."

"Vemo, kaj je na dosegu roke"

Na štirih medsebojnih srečanjih je trikrat zmagal Calgary, vselej zgolj z zadetkom razlike, ki ima usodo v svojih rokah. Če premaga Kralje, si bo tekmo pred koncem zagotovil končnico. "Dobro se zavedamo, kaj je na dosegu roke, in dobro vemo, kdo je na drugi strani. Gre za eno od najboljših ekip, ki igra najbolje, ko je stisnjena ob zid," je za uradno stran Calgaryja izjavil branilec Kris Russell.

Ne spreglejte