Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 6. 2014,
20.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2014, 20.32

8 let, 3 mesece

"Koliko časa smo proslavljali? Mogoče ni najbolje, da to sploh pride v javnost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar je po napornem, a sladkem klubskem letu prispel v domovino. Po kratkem druženju z navijači je nekaj prigod iz nove nore sezone zaupal še sedmi sili.

Še preden se je 26-letnik ozrl na sezono, sta mu čestitala predstavnika Hokejske zveze Slovenije, član predsedstva Dejan Kontrec in pomočnik selektorja Nik Zupančič. Iz njunih rok je Kopitar prejel veliko steklenico šampanjca in diplomo s potrdilom o sodelovanju na olimpijskih igrah ter posnetke vseh tekem Slovenije.

"Končnica pred dvema letoma je bila povsem drugačna kot letos. Svojo takratno serijo zmag bi le stežka ponovili. Je bilo pa letos zelo utrujajoče. Super občutki," je zbrani množici novinarjev pojasnil Anže Kopitar, ko je malo pred 18. uro pristal v domovini.

Letos je Hrušičan s soigralci iz moštva LA Kings še drugič osvojil naslov prvaka. "Koliko časa smo proslavljali? Mogoče ni najbolje, da to sploh pride v javnost (smeh, op. p.). Seveda smo pošteno proslavili," je še povedal slovenski as in priznal, da je bila sezona izjemno težka: "Po letošnji končnici sem bil zelo utrujen, tri sedme tekme so zelo velik napor, mogoče bolj psihičen kot fizičen. Vsak športnik ve, kako pomembna je regeneracija, med tekmami sem se posvečal samo temu."

Vsi vedo, da smo ekipa, zgrajena za "play-off"

Los Angeles je tako kot leta 2012, ko je osvojil prvi pokal, tudi letos z vsemi močmi zaigral šele ob koncu sezone. "Naša ekipa po pavzi all-star ali olimpijskih igrah prestavi v višjo prestavo. Vsi strokovnjaki govorijo, da smo ekipa za play-off, kar je tudi res. Je pa vso sezono, vseh 82 tekem težko igrati v takem ritmu, zato se nam v rednem delu včasih tudi malce zalomi. Res ne vem, kaj je razlog za to, ampak v tem trenutku niti ni pomembno, saj smo, ko je treba, na pravi ravni," je o poznem prebujanju svoje ekipe še povedal "Kopi" in se dotaknil še dveh pomembnih členov kalifornijske ekipe.

Eden je Marian Gaborik, ki se je Kraljem pridružil šele marca in s Kopitarjem sestavlja nevarno navezo, drugi je trener Darryl Sutter: "Pred prihodom Mariana nismo imeli izrazitega levega krila. Dokazal je, da je ekstra orožje, ki ga lahko uporabimo na power-playu, hkrati pa je zelo hiter, s čimer nam zelo pomaga. Darryl pa … Našel je prestavo v ekipi, s katero vse pospeši. Vsako tekmo se zdi, da zna pritiskati na tiste gumbe, na katere je treba, in nas s tem poživi. Hkrati pa se mi znamo odzvati na ledu, kar je najbolj pomembno."

Kako se je Kopitar, ki bo v petek na Bledu gostil dobrodelni golf turnir, odzval na preostala vprašanja, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Ne spreglejte