Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
16.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 22. 10. 2014, 16.46

8 let, 3 mesece

Kapetan med rezervami, nekaj "okusa" po KHL in VHL vendarle med risi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Vse bližje je turnir evropskega izziva, ki bo med 6. in 8. novembrom potekal v dvorani Tivoli. Selektor Matjaž Kopitar je razkril, na koga bo računal proti Avstrijcem, Japoncem in Belorusom.

Slovenski selektor proti naštetim reprezentancam pričakovano ne bo mogel računati na večino igralcev iz lige KHL in VHL, ki v času turnirja ne prekineta klubskega tekmovanja. Kljub temu bosta iz omenjenih lig v Ljubljani sodelovala Marcel Rodman, ki se pri zagrebškem Medveščaku ni naigral, in Sabahudin Kovačevič, ki mu je Kuban iz Krasnodarja prižgal zeleno luč.

Med vratarji bodo tako pričakovano Robert Kristan, Gašper Krošelj in Andrej Hočevar, Salzburg Luke Gračnarja se bo namreč v času turnirja posvečal osmini finala lige prvakov. Med branilci – kar pet od osmih si kruh služi na Češkem – bomo po sezoni 2009/2010, ko je zadnjič igral za reprezentanco, spet spremljali Luko Vidmarja. Na seznamu je tudi Aleš Kranjc, ki je trenutno uradno brez kluba, a naj bi se mu odpirala vrata.

Napad, v katerem bomo pogrešali KHL-ovce Jana Muršaka, Roka Tičarja in Žigo Jegliča, sestavlja šest hokejistov iz lige EBEL (trije iz Olimpije), trije Francozi, brata Rodman in Robert Sabolič.

Selektor, ki je na glavni seznam uvrstil 23 hokejistov, je za primer poškodb določil še štiri rezerve, med katerimi je tudi dolgoletni kapetan Tomaž Razingar, ki je uradno še brez kluba, Olimpijina Gregor Koblar in Žiga Pešut ter Jakob Milovanovič.

Reprezentanti se bodo v Ljubljani zbrali v ponedeljek, 3. novembra.

Ne spreglejte