Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2017,
12.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

poškodba Los Angeles Kings Jonathan Quick hokej liga NHL

Petek, 3. 2. 2017, 12.24

6 let, 6 mesecev

Na treningu prvič po oktobrski poškodbi

Jonathan Quick spet trenira in upa, da bo kmalu lahko pomagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Hokejistom Los Angeles Kings gre od premora tekme zvezd odlično. Nanizali so štiri zmage in si pred serijo gostovanj nekoliko dvignili samozavest. Na pot se z njimi odpravlja tudi vratar številka ena Jonathan Quick. Ta sicer še okreva po poškodbi prepone in še ni pripravljen na tekmovalne napore, upa pa, da se bo kmalu vrnil v tekmovalni pogon.

Jonathan Quick se je poškodoval na prvi tekmi sezone 12. oktobra, v četrtek pa prvič po poškodbi prepone treniral z LA Kings.

Pisal se je 12. oktober, ko so Kralji v novo sezono krenili z obračunom proti kalifornijskemu tekmecu San Jose Sharks. V vratih je stal Jonathan Quick, a le slabih 20 minut. Prva hobotnica Los Angeles Kings je takrat začutila čuden občutek in hitro ugotovila, da ne bo mogla nadaljevati srečanja.

Vse od takrat Američan okreva po poškodbi prepone. Ta ga je z ledenih ploskev oddaljila že leta 2013, a  se je vrnil po dveh mesecih. Tokrat okrevanje traja že skoraj enkrat dlje in morda bo kmalu končano.

Prvič po poškodbi

Quick je namreč v četrtek prvič po poškodbi resneje treniral s Kralji. Drsal je že prej, a zdaj je bil pripravljen tudi na polurno soočenje s ploščki svojih soigralcev in trenerjev. Generalni direktor Dean Lombardi je pred časom dejal, da bi se vratar lahko na tekme vrnil sredi februarja ali marca. V klubu natančne časovnice vrnitve nimajo, a udeležba na treningu predstavlja korak naprej k vrnitvi 31-letnika v tekmovalni pogon.

"Srečen sem, da imamo dobre zdravnike, ki so pripravili dober program. Vsaka dva tedna imaš določen cilj, si prizadevaš za njegovo uresničitev in se držiš programa. Vesel sem, da sem lahko spet na ledu, da se lahko prepotim, občutim ploščke," je za LA Kings Insider dejal Quick po četrtkovem treningu, na katerem je najprej branil skupini hokejistov, nato pa vaje nadaljeval s trenerjem vratarjev Billom Ranfordom.

Na pot z ekipo

Soigralcem na ledu še ne more pomagati, jih bo pa na prihajajočem enotedenskem gostovanju spodbujal ob ledeni ploskvi. Quick je namreč z ekipo odpotoval na vzhodno obalo na obisk k Philadelphii, Washingtonu, Tampa Bay Lightning in panterjem s Floride.

"Težko je, ko ne moreš igrati, saj je to najboljši del hokeja," 31-letni vratar močno pogreša pomoč soigralcem na ledenih tekmah. | Foto: Getty Images "Težko je, ko ne moreš igrati, saj je to najboljši del hokeja," 31-letni vratar močno pogreša pomoč soigralcem na ledenih tekmah. Foto: Getty Images

"Težko je, ko ne moreš igrati, saj je to najboljša stvar hokeja, a treba je narediti, kar je pač treba. Ko bom zmožen določene gibe narediti tako, da ob premikanju ne bom več pazljiv in razmišljal o njih, se bom, upam, kmalu lahko vrnil," še pravi vratar, ki je zadovoljen s prispevkom njegovih menjav.

Med njegovo odsotnostjo je številka ena pripadla Slovaku Petru Budaju. "Vratarji so svoje delo opravili dobro. Naši ekipi so dali priložnost za zmago na vsaki tekmi. Smo v resnem boju za končnico. Do konca pa je še 30 tekem. Vsak član je zelo pomemben. Treba pa je iti postopoma iz tekme v tekmo."

Kralji so trenutno na sedmem mestu zahodne konference. Odlične možnosti za osmerico, ki bo po koncu rednega dela nadaljevala sezono, pa ima kar 12 moštev. LA Kings bodo nove točke lovili v soboto ob zelo prijazni uri za Slovenijo. Ob 19.00 se bodo pomerili s Philadelphia Flyers.

Boj za končnico na zahodu:
1. Minnesota     50 tekem  - 71 točke
2. San Jose     52 - 68
3. Chicago     53 - 67
4. Anaheim     52 - 65
5. Edmonton     53 - 64
6. Nashville     51 - 58
7. Los Angeles (Anže Kopitar)     51 – 56
8. St. Louis     51 – 55
……………………………………………
9. Calgary     53 – 55
10. Winnipeg     54 - 54
11. Vancouver     51 - 52
12. Dallas     52 - 52
13. Arizona     50 - 38
14. Colorado     48 - 28

 

Ne spreglejte