Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2008,
9.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 25. 3. 2008, 9.58

8 let

Jeseniški hokejski navijači želeli pretep z Olimpijinimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Minulo nedeljo le malo pred polnočjo so gorenjske policiste obvestili, da je na parkirnem prostoru počivališča Hrušica prišlo do množične kršitve javnega reda in poškodovanja osebnega avtomobila.

Skupina okoli 30 navijačev jeseniških hokejistov Ultras red je pričakovala navijače ljubljanskega kluba Olimpija.

Po prejetem obvestilu o kršitvah je policija na kraj napotila več policijskih patrulj; ob prihodu na prizorišče pa so se kršitelji razbežali, so sporočili iz PU Kranj.

Policija je pozneje ugotovila, da je skupina 20 do 30 mlajših oseb, navijačev jeseniškega hokejskega kluba Ultras red, prišla na parkirni prostor počivališča Hrušica z namenom, da pričaka navijače ljubljanskega hokejskega kluba Olimpija, ki so se po tekmi finala lige Ebel z avtobusom vračali iz Salzburga, in jih skuša izzvati k pretepu.

Pred prihodom avtobusa se je na parkirni prostor počivališča pripeljala skupina štirih Medvodčanov v avtomobilu z ljubljansko registrsko oznako. Eden od njih je ostal pri vozilu, preostali trije pa so odšli v prostore bencinskega servisa. V tem času je do njega prišla skupina mlajših moških in ga poskušala fizično napasti. Navedenemu je uspelo pobegniti in o tem po telefonu obvestiti policijo.

Pozneje se je do vozila vrnila še njegova lastnica, ki jo je prav tako obstopila skupina več oseb in od nje zahtevala šal, ki ga je imela okoli vratu. Ko jim je pojasnila, da nima šala navijaške skupine Green Dragons, se je skupina odmaknila. Pri tem je opazila, da je neznani storilec v času njene odsotnosti poškodoval prednje vetrobransko steklo na vozilu.

Policisti so z zbiranjem obvestil tudi ugotovili, da je skupina mlajših moških pred tem na parkirnem prostoru počivališča Hrušica fizično napadla tudi 21-letno in 23-letnega Domžalčana, ki jima je s kraja uspelo pobegniti z osebnim avtomobilom.

Policisti za zdaj še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev kršiteljev in bodo na podlagi zbranih obvestil zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Ne spreglejte