Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2016,
10.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Jan Urbas VSV Beljak liga EBEL hokej Miha Verlič

Četrtek, 14. 7. 2016, 10.46

6 let, 7 mesecev

Še za drugi koroški klub

Jan Urbas se vrača v ligo EBEL, igral bo za Beljak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Jan Urbas Celovec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Eden od vidnejših članov slovenske reprezentance, ki mu je na zadnjem svetovnem prvenstvu ob poškodbi Jana Muršaka pripadla kapetanska vloga, bo v prihodnji sezoni drsal v dresu koroškega Beljaka.

Visokorasli, robustni napadalec Jan Urbas se po sezoni 2014/15 vrača v razširjeno avstrijsko prvenstvo. Takrat je bil mesec dni član Celovca, nato pa izkoristil klavzulo v pogodbi, ki mu je dovoljevala predčasen odhod, in se vrnil na Švedsko, kjer je preživel skoraj desetletje svoje kariere. V zadnji sezoni je pomagal švedskemu drugoligašu VIK Västerås, s katerim so imeli velike načrte (preboj med švedsko elito), a so na koncu po turbulentni sezoni ostali celo brez končnice.

Cerkničan nikoli ni skrival simpatij do Švedske, kjer je želel ostati in narediti korak navzgor, korak v najkakovostnejšo ligo SHL, v kateri je v preteklosti že igral. A od Skandinavije se vsaj za eno sezono poslavlja, v ligi EBEL pa bo pomagal še drugemu koroškemu klubu v tem tekmovanju, ki izpostavlja moč in silovitost Slovenca.


Po več mesecih pogajanj jim je uspelo

Beljak in 27-letni napadalec, ki je lani odigral 52 klubskih tekem ter statistiko obogatil s 15 zadetki in 17 podajami, sta se dogovorila za enoletno sodelovanje.

Tabor Beljaka je navdušen nad prihodom slovenskega kapetana z zadnjega SP, ki bo moči združil z Miho Verličem. | Foto: Sportida Tabor Beljaka je navdušen nad prihodom slovenskega kapetana z zadnjega SP, ki bo moči združil z Miho Verličem. Foto: Sportida

"Izjemno veseli smo, da se je Urbas odločil za Beljak. Več mesecev smo se pogajali z njegovim agentom. Čeprav se je zdelo, da bo tudi v prihodnje ostal na Švedskem, nisem obupal. Njegova zaveza je za Beljak velikega pomena, z njim smo dodali pomemben kamen v mozaik nove ekipe," je nad prihodom novopečenega očeta navdušen direktor koroškega kluba, ki je končal kadrovanje, Stefan Widitsch.

Urbas ne bo edini Slovenec v Beljaku, moči bo združil z Miho Verličem.Koroški dvoboji bodo v prihodnje za Slovence še bolj zanimivi, saj bosta omenjenima v dresu Celovca nasproti stala Žiga Pance in Mitja Robar.

Ne spreglejte