Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
8.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Žiga Pance hokej liga EBEL KAC Celovec Mitja Robar

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 8.29

6 let, 6 mesecev

Legionarske selitve

Mitja Robar je novi član Celovca, Milovanovič povečal slovensko kolonijo Lyona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Mitja Robar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski branilec Mitja Robar se po petih sezonah vrača v razširjeno avstrijsko prvenstvo, v katerem bo v prihodnji sezoni pomagal bogatemu Celovcu. Ob Štajercu bo slovenski pridih dajal še Žiga Pance. Jakob Milovanovič bo nosil dres Lyona.

Dolgo se je v avstrijskih medijih šušljajo, da bo izkušeni član obrambe predčasno skočil na Koroško, v ponedeljek pa so informacijo le potrdili tudi v klubu. Mitja Robar se tako po sezoni 2010/11, ko je nosil dres Jesenic, vrača v ligo EBEL, v kateri bo visoka mesta naskakoval z enim od najbogatejših klubov lige.

Triintridesetletnik je zadnji sezoni preživel v češki Extraligi pri Mladi Boleslavi, pri kateri se v zadnji sezoni ni naigral. Pogosto ga pri češkem elitnoligašu – vodil ga je Slovencem dobro znani František Vyborny – ni bilo v zamislih trenerskega štaba, svoje pa so naredile tudi poškodbe.

V zadnjem tekmovalnem obdobju je tako drsal le na 28 klubskih tekmah (desetih v končnici), v statistiko pa vpisal eno podajo. Njegovega imena posledično ni bilo na reprezentančnih seznamih, izpustil je tudi svetovno prvenstvo, na katerem so si risi priigrali vrnitev med elito.

Do zdaj le dva, v prihodnje kar dva istočasno

Lani je sodelovanje z Mlado Boleslav, izpadla je v polfinalu, podaljšal še za dve sezoni, a zadnjega leta ne bo oddelal v deželi piva.  Na njegove izkušnje bo namreč stavil Celovec, ki bo imel v prihodnji sezoni v svojih vrstah kar dva Slovenca. Ob Robarju bo za Korošce, ki želijo ponoviti leto 2012/13, ko so bili zadnjič prvaki, igral še napadalec Žiga Pance. Pred njima sta rdeči članski dres oblekla le dva Slovenca, in sicer za kratek čas Jan Urbas in Marcel Rodman.

Celovec je tekmovanje lani končal v četrtfinalu, s 4:3 v zmagah je njegov odpor strl poznejši prvak Salzburg.

V ligo EBEL se bo vrnil tudi napadalec Ken Ograjenšek, ki naj bi igral pri nekdanjem pomočniku slovenskega selektorja Ivu Janu v Gradcu.

Milovanovič v slovenski Lyon

Jakob Milovanovič je novi igralec Lyona. | Foto: Vid Ponikvar Jakob Milovanovič je novi igralec Lyona. Foto: Vid Ponikvar

Še en legionar je našel novega delodajalca. Branilec Jakob Milovanovič ostaja v Franciji, a je zamenjal okolje. 32-letnik, ki je zadnjo sezono začel na Jesenicah, končal pa v Grenoblu, se seli v Lyon, kjer bo igral pod taktirko Mitje Šivica. Ta je v svoje moštvo že privabil dva Slovenca, v vratih bo Matija Pintarič, v napadu pa Gregor Koblar.

 

Tudi Planko še dve sezoni pri Olimpiji

V zmajevem taboru bo vztrajal Celjan David Planko, 23-letni branilec je z Olimpijo sodelovanje podaljšal za dve sezoni, podobno kot branilec Kristjan Čepon in napadalec Žiga Pešut.

Ne spreglejte