Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2012,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 9. 2012, 15.48

8 let

Jan Berčič: Z disciplino nad dvojni avstrijski izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred hokejisti Triglava je naporen vikend, saj bodo v sklopu Internacionalne lige (INL) v dveh dneh odigrali dve tekmi. V soboto gostujejo pri Bregenzerwaldu, v nedeljo jih čaka še Zell am See.

Prva dva kroga novoustanovljene Internacionalne lige sta hokejistom kranjskega Triglava prinesla polovični izkupiček. Bero točk, ki so jih nabrali z zmago proti ljubljanski Slaviji, (na drugi tekmi so izgubili proti močnemu Feldkirchu), bodo skušali povečati z dobro igro proti avstrijskima nasprotnikoma. A vsekakor ne bo lahko, v dveh dneh jih namreč čakata dve gostovanji in dolgo potovanje. "Dve tekmi v dveh dneh in še vožnja, vsekakor je to minus za nas. Vikend bo res naporen, čaka nas veliko ur na avtobusu, noge bodo težke, a mislim, da bomo po ogrevanju in prvi tretjini padli v ritem. Potrebno bo odigrati ne glede na dane razmere, saj smo profesionalci," o napornem ritmu razmišlja napadalec HK Triglav Kranj Jan Berčič.

V soboto po točke proti avstrijsko-skandinavski navezi Bregenzerwalda

Kot rečeno, jih čakata dve gostovanji. V tretjem krogu INL bodo palice prekrižali z ekipo predarlškega Bregenzerwalda, ki poleg domačih igralcev stavi na Skandinavce. V svojih vrstah imajo švedsko trojko in finskega hokejista, taktirko pa vihti švedski strateg Henrik Alfredsson. Berčič o taktiki, s katero bi lahko presenetili moštvo, ki ga ne poznajo, pravi: "Posebne taktike nimamo, igramo svojo igro in se osredotočamo nase. Verjetno bo na začetku malo otipavanja, saj nasprotnika ne poznamo dobro. Pomembno je, da bomo odigrali disciplinirano in borbeno."

Nedelja v znamenju Zellških severnih medvedov in Magovca

Mini avstrijsko hokejsko turnejo bodo Triglavani v nedeljo zaključili pri medvedih iz Zell am See-ja. Za razliko od prvih tekmecev, ekipa EK Zeller Eisbaren hokejske upe polaga tudi na češko-slovaške igralce, njene barve pa brani tudi Slovenec Aleksandar Magovac, ki je vse do letošnje sezone igral za Jesenice. Medvedi bodo krojili vrh lige INL, saj so v prvem krogu visoko ugnali Feldkirch, moštvo, ki je po mnenju mnogih glavni favorit za prvaka. Tudi Berčič ne dvomi o njihovi kakovosti: "Mislim, da je to ena izmed močnejših ekip v ligi, tako da bo srečanje kar težko. Sicer Zell am See poznamo nekoliko bolje kot Bregenzerwald, saj smo se s Triglavom v prejšnjih letih tam udeležili nekaj turnirjev. Ledena ploskev nam ne bo tuja in upam, da bo to prednost, ki nam bo pomagala."

Za razliko od avstrijskega nedeljskega tekmeca, ki bo morda moral odigrati brez prvega vratarja Bartholomäusa, v vrstah Triglava nimajo težav s poškodbami. Prav tako veseli dejstvo, da sta moštvo okrepila Anže Kuralt in Tomo Hafner, ki bosta z izkušnjami vsekakor doprinesla k dobrim rezultatom. "Vsaka okrepitev je dobrodošla, gre za kakovostna igralca z veliko izkušnjami iz lige EBEL, kar bo dodatno izboljšalo možnost za naš uspeh," je nad prihodoma navdušen Berčič, ki pred napornim vikendom ostaja optimist: "Zavedamo se, da nas čakata težka preizkusa, saj so vse avstrijske ekipe močne, igrajo taktičen hokej in imajo dobro postavitev na ledu, a mi smo optimistični in gremo na zmagi."

Ne spreglejte