Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2013,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Joel Lundqvist Henrik Sedin

Ponedeljek, 20. 5. 2013, 7.23

8 let

J. Lundqvist: Vse se je spremenilo po prihodu dvojčkov Sedin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po devetih zmagah so morali Švicarji le priznati premoč. Na njihovo žalost in na veselje Švedov se je to zgodilo v finalu svetovnega prvenstva. "Tri krone" so prišle do devetega zlatega odličja.

Švicarji, najprijetnejše presenečenje svetovnega prvenstva na Švedskem in Finskem, so že s finalom prišli do enega največjih uspehov v zgodovini. Po natanko 60 letih so si namreč znova priigrali odličje. Sicer je bilo veselje tudi nekoliko grenko. Hokejisti iz dežele sira in čokolade so bili namreč do finala neporaženi. V obračun za zlato odličje so vstopili z devetimi zmagami. Tudi finalnega obračuna niso začeli slabo, v 5. minuti so prek Romana Josija prišli do vodstva …

"Na začetku tekme smo bili popolnoma enakovredni, lahko smo lovili ritem igre, ki so ga narekovali Švedi. Pripravili smo si tudi kar nekaj priložnosti, na žalost pa nam jih ni uspelo izkoristiti. Popolnoma drugače je bilo pri Švedih. Ti so kaznovali naše napake," je potek tekme ocenil branilec Švice Philippe Furrer. Njegov soigralec, vratar Martin Gerber, je dodal: "Začeli smo zares dobro. Bili smo samozavestni, vendar pa je Švedom kar iznenada uspelo izenačiti. Sledilo je nekaj izključitev, nasprotniki so to izkoristili. To nas je nekoliko zmedlo, tako da smo se težko vrnili v igro oziroma se nam ni uspelo."

Lahko bi se končalo tudi drugače

Med najbolj zaslužnimi za zmago je bil Henrik Sedin, ki je v finalu dosegel dva gola in eno podajo. Prav dvojčka Sedin sta bila glavna motorja, da so "tri krone" prišle do devetega naslova svetovnega prvaka. V ligi NHL sta sicer v prvem krogu končnice izpadla ekspresno hitro proti San Joseju. Po prihodu na prvenstvo so Švedi dobili dodaten zalet. To dokazuje tudi dejstvo, da je Henrik na štirih tekmah dosegel kar devet točk, boljši je bil za eno točko le Loui Eriksson, ki pa je odigral kar šest tekem več. "Tekma je bila napeta. Lahko bi se končalo tudi drugače. Mi smo imeli ogromno sreče, da smo po prejetem zadetku dosegli dva gola. Ko smo dosegli še tretji zadetek, sem postal popolnoma miren," se je po razočaranju v ligi NHL razveselil naslova prvaka Henrik Sedin. Nasmejan pa je bil tudi Joel Lundqvist:"Zmagati na zadnji tekmi sezone je res nekaj neverjetnega. Še posebej, če je to tekma finala na svetovnem prvenstvu. Švica je bila izjemna celotno prvenstvo. Mi nismo začeli, kot smo si želeli. Vse se je spremenilo po prihodu dvojčkov Sedin."

Ne spreglejte