Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2014,
12.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2014, 12.13

8 let, 3 mesece

IceFest pred vrati, tudi z Jeseničani in (morda) prednovoletnim bojem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kar je Olimpija pripravljala že dolgo, bo kmalu postalo uradno. Zimska klasika na Trgu republike zagotovo bo. Vprašanje ostaja le, koliko tekem bodo ljubljanski hokejisti odigrali pod milim nebom.

Ljubljanski EBEL-ligaš je eden od bolj zagnanih, ko beseda nanese na tekme zunaj svoje domače dvorane. Tako je januarja 2013 gostil tri tekme na Plečnikovem štadionu, v začetku letošnjega leta se je preselil v sarajevsko Zetro, nekaj dni letošnjega decembra pa bo najverjetneje preživel na Trgu republike nasproti slovenskega hrama demokracije.

Kot nam je v pogovoru zatrdil predsednik HDD Olimpije Marko Popovič, naj bi bila zimska klasika uradno potrjena prihodnji ponedeljek, do takrat pa morajo urediti še nekatere malenkosti na mestni občini, medtem ko so ključni dokument že pridobili.

"Glavni operativec projekta je zdaj sicer Matjaž Sekelj, a po mojih informacijah glavni dokument, dovoljenje Zavoda za varstvo kulturne dediščine, imamo. Zdaj moramo na mestno občino dostaviti še program A in program B, o tem, kaj bi se dogajalo v času, ko ne bo tekem, oni pa nam morajo dati še zeleno luč. A glede na vse pogovore, ki smo jih imeli v preteklih dneh z mestno občino, mislim, da tukaj ne bi smelo biti zapletov. Mislim, da imamo podporo, tako da to ocenjujem le še kot formalnost."

Kdo vse pod milim nebom?

Vodstvo zeleno-belih je prvotno načrtovalo tri tekme, in sicer 12. (Gradec), 14. (Sapa Fehervar) in 16. decembra (KAC Celovec), a se bodo stvari malce spremenile, saj je Gradec odpovedal sodelovanje na Ice festu, tako da bo Olimpija 12. decembra igrala v gosteh.

Prva tekma ljubljanske zimske klasike bo tako v nedeljo, 14. decembra, ko bodo zmaji palice prekrižali s Sapo Fehervar, 16. decembra se bodo Ljubljančani udarili s Celovcem, 18. decembra pa bo sledil še dvoboj večnih tekmecev, saj bodo v prestolnici gostovali Jeseničani (tekma državnega prvenstva bo tako z 10. prestavljena na 18. december).

Pred novim letom bi še enkrat

Kot nam je še povedal Popovič, želijo pri Olimpiji izpeljati še eno decembrsko tekmo, in sicer prednovoletno. Dodatni termin, ki ga imajo v mislih na Celovški 25, je nedelja, 28. december, ko bi se hokejska norija pod milim nebom lahko nadaljevala proti moštvu Žige Panceta Bolzanu. Omenjeni termin je seveda povezan še z dodatnimi stroški (v vmesnem času bi bilo treba odmontirati tribune …), zato pri Olimpiji o njem še razpravljajo.

Dokončna potrditev, ko bodo razkrite vse nejasnosti, naj bi tako prišla v začetku prihodnjega tedna, ko bodo na novinarski konferenci pojasnili celotno pestro decembrsko dogajanje na prostem.

Ne spreglejte