Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2020,
9.08

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Natisni članek

Koronavirus HDD Jesenice Anže Pogačar Alpska liga Marcel Rodman

Četrtek, 12. 3. 2020, 9.08

3 leta, 7 mesecev

GORENJSKO MOŠTVO V SAMOIZOLACIJI

Okužba s koronavirusom v jeseniškem klubu, ekipa v karanteni, brez finala DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Jesenice - Olimpija | Eden od jeseniških hokejistov je okužen s koronavirusom. Celotno moštvo je v samoizolaciji. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Eden od jeseniških hokejistov je okužen s koronavirusom. Celotno moštvo je v samoizolaciji.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Pri hokejskem društvu HDD Sij Acroni so potrdili, da je bil eden od igralcev, ki se počuti dobro, pozitiven na testu za novi koronavirus. Krožile so informacije, da v klubu obstaja sum, da bi se lahko okužil na gostovanju v sklopu Alpske lige v Italiji v sredo, 4. marca, a poudarjajo, da je to le ugibanje. Ob tem so zanikali, da bi bilo okuženih več. Celotno moštvo je od včeraj zvečer v samoizolaciji, v tej bodo tudi vsi, ki so bili v tesnejšem stiku z ekipo. Pri HK SŽ Olimpija so zapisali, da finala državnega prvenstva, v katerem bi se morali srečati z železarji, ne bo.

Osnovna šola
Novice V ponedeljek se zapirajo vsi vrtci in šole po državi #video
HDD Jesenice, HK SŽ Olimpija Alpska liga
Sportal Po predčasnem koncu Alpske lige HZS ustavlja vsa tekmovanja pod svojim okriljem

"Lahko potrdimo eno okužbo, da. Po naših trenutnih informacijah nihče drug nima znakov, ki bi kazali na okužbo. On je imel vročino, odšel je na testiranje, test je bil pozitiven," nam je okužbo pri enem od hokejistov članskega kolektiva, ki se počuti dobro, potrdil športni direktor HDD Sij Acroni Jesenice Marcel Rodman.

O nadaljnjih ukrepih je povedal: "Umaknili se bomo, ekipa je v samoizolaciji, treningi so odpovedani, tudi dvorana je bolj kot ne zaprta. Ustavili smo aktivnosti v klubu."

Športni direktor HDD Sij Acroni Jesenice Marcel Rodman noče trditi, da se je igralec okužil na gostovanju v Italiji.  | Foto: Peter Podobnik/Sportida Športni direktor HDD Sij Acroni Jesenice Marcel Rodman noče trditi, da se je igralec okužil na gostovanju v Italiji. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Težko je reči, kje se je okužil

Moštvo je v preteklih tednih v okviru Alpske lige gostovalo v Italiji (nazadnje 4. marca pri Pustertalu, pred tem 27. februarja pri Rittnu, 25. februarja in ne 2. marca, kot smo sprva zapisali, pa pri Cortini). "Lahko le ugibamo, kje se je to zgodilo. Lahko je bilo kje na gostovanju, ne moremo pa ničesar trditi. Lahko se je okužil kje drugje," Rodman noče trditi, da se je igralec okužil na tekmi. 

Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic: Imel sem veliko pomanjkljivosti, a ponosen sem, da sem se spremenil

Zanikali, da je okužb več

V klubu so nam dopoldan zanikali informacije, da naj bi še trije kazali znake okužbe in da naj bi bil med okuženimi tudi predsednik društva Anže Pogačar. Po neuradnih informacijah Dela naj bi bilo okuženih več hokejistov, predvidoma sedem, a Rodman teh informacij zgodaj popoldan še ni imel, ni pa zanikal, da je glede na specifiko hokejske slačilnice mogoč še kakšen primer. Na Jesenicah so izselili tudi selekciji nogometnega in drsalnega kluba ter začeli odtajevati ledeno ploskev, še poroča Delo.

Hokej Splošna
Sportal Konec tudi v Švici, pri IIHF zanikali, da so odpovedali SP

Pogačar: Skrbi nas in nadzorujemo nastali položaj

Predsednik društva Anže Pogačar sporoča, da so že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje preostalih deležnikov ekipe. | Foto: Reuters Predsednik društva Anže Pogačar sporoča, da so že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje preostalih deležnikov ekipe. Foto: Reuters "Glede na različne informacije, ki so se danes pojavile v medijih o okuženosti enega izmed članov naše ekipe, potrjujemo, da je bila na včerajšnjem testiranju pri eni osebi potrjena okužba s Korona virusom.

Včeraj v popoldanskem času, smo prejeli informacijo o pozitivnem testu korone virusa, ki ga je opravil eden od naših članov ekipe. Želeli bi, da oseba s pozitivno ocenjenim testom ostane anonimna in mu tako omogočimo čim boljše okolje v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se dobro počuti.

Sporočamo, da smo že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje ostalih deležnikov ekipe in javnosti. V klubu smo po navodilih zdravniške službe takoj poskrbeli za izolacijo vseh članov ekipe, odpovedali pa smo tudi vse treninge in aktivnosti. Poleg tega je vsem članom ekipe odrejena 14 dnevna karantena in čakajo na preventivna testiranja. Zaenkrat nimamo potrjenih informacij, da bi bila v ekipi več kot ena okužba in si želimo, da tako tudi ostane. Vodstvo kluba skrbi in nadzorujemo nastalo situacijo," je v izjavi za javnost zapisal predsednik.

Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice

 

Brez finala DP

Iz drugega članskega kluba HK SŽ Olimpija so dopoldan sporočili ,"da z današnjim dnem, zaradi previdnostnih ukrepov ob novem koronavirusu prekinjamo z vsemi klubskimi aktivnostmi (treningi, tekme ...) za 14 dni", popoldan pa, da finala DP z Jesenicami ne bo. Hokejska zveza Slovenije je v sredo ustavila vse aktivnosti v tekmovanjih pod njenim okriljem.

V sredo predčasno končali alpsko sezono

Vodstvo Alpske lige je v petek, 6. marca, najprej ustavilo vse aktivnosti v tekmovanju, v sredo pa predčasno končalo alpsko sezono, v kateri so prišli do četrtfinala. V tem bi morala nastopati oba slovenska predstavnika, branilka naslova Olimpija in Jesenice. V sredo so predčasno končali sezono Alpske lige, vodstvo Hokejske zveze Slovenije pa je ustavilo vsa tekmovanja, ki so pod njenim okriljem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V sredo so predčasno končali sezono Alpske lige, vodstvo Hokejske zveze Slovenije pa je ustavilo vsa tekmovanja, ki so pod njenim okriljem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zvečer je prišlo še sporočilo Hokejske zveze Slovenije (HZS), ob Avstriji in Italiji članice Alpske lige, da "zaradi razglašene pandemije covid-19 (koronavirus) s strani Svetovne zdravstvene organizacije HZS ustavlja vsa hokejska tekmovanja pod svojim okriljem". S tem so ustavili tekmovanja v državnem prvenstvu in ligi IHL v različnih kategorijah.

"Radi bi se zahvalili vsem navijačem, partnerjem, uradnim osebam in klubom za zvestobo, izjemno podporo in solidarnost v teh težkih časih ... Toda živimo v razmerah, ki so prizadele številna področja našega življenja. Zdravje je naša največja dobrina in moramo ravnati v skladu s priporočili oblasti in zdravstvenih služb," je ob tem pojasnil predsednik upravnega odbora Alpske lige in HZS Matjaž Rakovec.

dvorana Tivoli
Sportal Koronavirus: kaj bo s svetovnim prvenstvom v Tivoliju?
Usoda svetovnega hokejskega prvenstva drugega razreda, ki je bil v Tivoliju predviden med 27. aprilom in 3. majem, še ni znana. O njej bo odločala Mednarodna hokejska zveza (IIHF). Ljubljansko SP je močno povezano s prvenstvom elite v Švici. Ta trenutek se zdi najverjetnejši scenarij prestavite prvenstva na poznejši termin.

Preberite še:

košarka žoga
Sportal Tudi košarkarska zveza prekinja ligaška tekmovanja
Naomi Campbell
Trendi Zvezdnica zaradi koronavirusa postala še večji bacilofob #video
Ne spreglejte