Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 12. 2012,
8.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 12. 2012, 8.56

8 let, 3 mesece

Dunajčani na vrhu, Muršak kljub manj tekmam tudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Za hokejisti v ligi EBEL so že tri četrtine prvega dela. Na vrhu je prišlo do spremembe, saj vodi Dunaj, najbolj zanesljivega vratarja imajo v Celovcu, najučinkovitejšega igralca pa v Dornbirnu.

Pred dvanajstimi EBEL-ligaši je le še četrtina tekem prvega dela razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerih se bo odvil srdit boj za šest mest, ki vodijo neposredno v končnico. Po 33 krogih pogled na lestvico razkriva, da je na vrhu Dunaj, ki ima pred zasledovalci iz Zagreba le dve točki prednosti. Beljak, ki je bil po četrtini rednega dela trdno v vodstvu, je padel na četrto mesto in ima pred sedmo uvrščenimi Orli iz Znojma le dve točki prednosti, tako da se bo še pošteno boril za šesterico. Bogati Salzburg, ki na veliko trguje in iz katerega kot po tekočem traku odhajajo nezadovoljni hokejisti, je še vedno prikovan na deveto mesto, a je razliko za mesti, ki vodijo neposredno v končnico, zmanjšal na pet točk. Slovenski predstavnik v ligi EBEL Olimpija je v tej tekmovalni četrtini sicer vknjižila največ točk, a ostaja s tekmo manj na desetem mestu, in se bo za končnico verjetno borila v izločilnih bojih.

Muršak in McBride med najučinkovitejšimi

Z najučinkovitejšim hokejistom se spet lahko pohvalijo pri predzadnji ekipi Dornbirnu, saj ima najbolj bogato točkovno statistiko Luciano Aquino, ki je v letošnji sezoni zbral 50 točk (11 golov in 39 podaj), s 44 oziroma 42 točkami mu sledita "Beljačana" Derek Ryan in John Hughes. Četrto mesto pa s kar devetimi tekmami manj kot omenjena trojica zaseda Jan Muršak, ki je na 24 tekmah vpisal 38 točk. Če upoštevamo zbir točk na tekmo, je Pesničan z 1,6 točke na tekmo na samem vrhu. Med deseterico hokejistov z največ točkami najdemo še enega člana Olimpije, in sicer je Brock McBride s 37 točkami na šestem mestu, medtem ko je Chris D'Alvise zdrsnil iz deseterice.

Tako kot že na začetku in na polovici sezone, je najbolj učinkovit branilec beljaški ''orel'' Mario Altmann, ki je na 33 tekmah dosegel prav toliko točk, tri manj je zbral član vodilne ekipe Andre Lakos. Največ točk med branilci Olimpije ima Patrick Coulombe, ki je z 22 točkami na desetem mestu, legionar Klemen Pretnar (Beljak) pa je mesto za njim. Tudi tokrat najbolj zanesljiv čuvaj mreže prihaja iz Celovca, in sicer se je odstotek ubranjenih strelov Renéja Swetteta ustavil pri 93,5. Robert Kristan (92 %), Luka Gračnar (91,8 %) in Jerry Kuhn (91,7 %) so razvrščeni na mestih med 10 in 12.

Igra z igralcem več najbolj leži ''rdečim bikom'' iz Salzburga, ki so v tem elementu igre skoraj 24-odstotno uspešni. ''Zmaji'' so s sedmega mesta (po polovici rednega dela) padli na enajsto in so le 16,7 % uspešni, ko imajo na ledu igralca več. Z igralcem manj pa še vedno najbolje igrajo hokejisti Medveščaka, medtem ko je Olimpija z desetega poskočila na osmo mesto, najmanj pa igra z igralcem manj ustreza Innsbrucku.

Ne spreglejte