Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 1. 2012,
7.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pittsburgh Penguins Sidney Crosby

Sobota, 14. 1. 2012, 7.26

7 let, 12 mesecev

Crosby znova zadrsal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vendar pa le na treningu. Datum vrnitve na tekme NHL zveznika Pittsburgh Penguis Sidneyja Crosbyja ni znan, bi pa soigralci še kako potrebovali njegovo pomoč, saj vztrajno drsijo po lestvici navzdol.

Zadnje leto nikakor ni prizaneslo 24-letnemu napadalcu, ki ima v svoji zbirki med drugim naslov zmagovalca Stanleyjevega pokala in olimpijsko zlato, saj je izpustil skorajda leto dni zaradi pretresa možganov. Vse se je začelo preteklega januarja na zimski klasiki, ko je utrpel prvi pretres možganov, nato pa dva dni zatem novega. Za Kanadčana so se začeli peklenski dnevi, saj se nikakor ni mogel znebiti simptomov pretresa. Najprej je izpustil preostali del pretekle sezone, a tudi na začetku tekoče se ni vrnil na ledene ploskve.

Konec novembra pa je po desetih mesecih le prišel čas za vrnitev, ta pa je bila sanjska, saj je točke dosegel kot po tekočem traku. Na osmih tekmah jih je zbral 12, nato pa se je pripetilo tisto, kar so se navijači in igralec sam najbolj bali. Vrnili so se simptomi povezani s poškodbo. ''Seveda te odločitve nisem vesel, a najprej se moram 100-odstotno pozdraviti, preden se zares vrnem na led,'' je sredi decembra sporočil žalostno novico kapetan Pittsburgha.

Še vedno težave z vrtoglavico in ravnotežjem

Medicinsko osebje mu je prepovedalo treninge na ledu, v petek pa je prišel čas, da se je 24-letnik vrnil na trening, kjer pa, povsem logično, ne sodeluje pri kontaktnih vajah. Natančneje je opravil le zadnjih 30 minut treninga, kar je označil za pozitivno, zaveda pa se, da je še dolga pot do popolne vrnitve. Soigralci so mu pripravili prijetno presenečenje, od prvega do zadnjega so imeli na svojih dresih nalepljen ''C'' kot znak spoštovanja nesrečnemu kapetanu. ''Simptomov je vedno manj, vendar žal ne morem reč, da so povsem zginili,'' je po treningu dejal najkoristnejši igralec sezone, ki ima še vedno težave z vrtoglavico, prav tako pa tudi z ravnotežjem.

''Pingvini'' bi še kako potrebovali igralca kot je Crosby, saj jim v zadnjem času ne gre prav nič po načrtih. Po dobrem začetku sedaj padajo po lestvici, v atlantski diviziji zasedajo četrto mesto, na vzhodu pa so deveti. Kljub temu, da jim na igrišču ne more pomagati, pa ''Sid the kid'' spodbuja soigralce tudi na gostovanjih: ''Zavedam se svoje odgovornosti. Sedaj opravljam to vlogo že nekaj časa in če imam koristno informacijo, jo tudi posredujem naprej.''

V tem letu v ligi NHL ugotavljajo porast pretresov možganov, med drugim je sezono končal kapetan Chris Pronger, ki šteje že 37 let, zato se postavlja vprašanje, ali bo sploh še nadaljeval kariero. Tudi pri Pittsburghu že od konca novembra ne igra še en zvezdnik, branilec Kris Letang, ki je prejel plošček v glavo.

Ne spreglejte