Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2013,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Detroit Red Wings Chicago Blackhawks Pavel Dacjuk

Sreda, 29. 5. 2013, 16.35

8 let

Chicago stavi na moment, Detroit na ''v tretje gre rado''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najuspešnejša ekipa rednega dela Chicago se je v 2. krogu končnice znašla na robu prepada. Z dvema zaporednima zmagama je izsilila sedmo tekmo. Ta bo odločila zadnjega potnika v konferenčni finale.

Blackhawks v letošnji, skrajšani sezoni delujejo suvereno, redni del so končali na prvem mestu v celotni ligi, skozi prvi krog končnice so se praktično sprehodili, Minnesota jim ni predstavljala večjih ovir. A že v drugem krogu je bilo povsem drugače. Proti Detroitu so zaostajali že z 1:3 v zmagah, nato pa se dvakrat zapored veselili uspeha in v noči na četrtek bomo dobili zadnjega potnika v konferenčni finale. Na drugi strani imajo Red Wings povsem drugačno tekmovalno obdobje. Prvič po 21 letih jim je grozil izpad v rednem delu, na koncu se jim je le uspelo uvrstiti v končnico. V prvem krogu so dobili Anaheim, ki je v seriji trikrat povedel, Detroit je trikrat izenačil in zmagal tudi odločilno tekmo.

Izkušnje so torej na strani ''rdečih kril'', ki si po dveh porazih tudi pravijo, da gre v tretje rado, medtem ko je moment zaveznik Chicaga, saj je slednji znova vroč. Blackhawks bi postali šele 25. ekipa v zgodovini lige, ki bi ji uspel preobrat po zaostanku z 1:3 v zmagah. ''Za nas sta že peta in šesta tekma šteli kot da sta sedmi, zato smo veseli, da bomo sedaj dejansko odigrali to sedmo, odločilno tekmo. Zares sem vesel, da smo prišli do te priložnosti. S predstavami na zadnjih tekmah sem zadovoljen. Tekom serije smo napredovali, sedaj si želimo prikazati najboljši predstavo doslej,'' je optimističen trener Chicaga Joel Quenneville. Na drugi strani bo Henrik Zetterberg s soigralci skušal ponoviti uspeh iz prvega kroga proti Anaheimu: ''Vedno, ko se znajdeš v takšnem položaju, se ozreš nazaj in ugotoviš, kaj si takrat naredil. Hkrati skušaš uporabiti izkušnje, ki si se jih naučil v takšnih položajih. Tudi tokrat ne bo drugače. Prepričan sem le v eno. Da bo v dvorani izvrstno vzdušje in napeta tekma.''

Čaka se na eksplozijo Zetterberga in Dacjuka

Prav od kapetana Detroita se pričakuje, da bo prikazal podobno predstavo kot na sedmi tekmi proti Anaheimu, ko je dosegel gol in podajo. Zetterberg je na zadnjih treh tekmah dosegel le eno točko, enako tudi drug zvezdnik Pavel Dacjuk. Od dvojice se na odločilnem obračunu pričakuje veliko več, da bosta oba znova zablestela, je prepričan tudi soigralec Niklas Kronwall: ''Na takšnih tekmah sta najboljša. Kot kaže jima tako napete tekme ustrezajo. Vsi vemo, česa sta sposobna. Iz nič lahko ustvarita zadetek. Sodita med najboljše igralce v ligi, zato smo lahko veseli, da sta del garderobe.'' Chicago bo tako znova skušal maksimalno zaustaviti dvojico, saj se zaveda nevarnosti, kar dokazujejo tudi izjave branilca Duncana Keitha: ''Gre za iznajdljiva igralca, ves čas moraš biti pozoren in osredotočen, saj hitro kaznujeta napake. Sicer imata različen stile igre, vendar pa sta si v marsičem podobna. Enako sta dobra tako v napadu kot obrambi.''

Prav moment, ki smo ga že omenili, je dal hokejistom Chicaga optimizem, na katerem bodo gradili vse do tekme. ''Igramo na zmago in smo samozavestni. Tekma bo zabavna in napeta. Obračuna se že veselimo in komaj čakamo, da se začne. Ta del sezone je najbolj zabaven, saj veš, da imaš še vedno priložnost, da napreduješ vse do konca,'' potrjuje zmagovalno miselnost vratar Corey Crawford, napadalec Jonathan Toews pa dodaja: ''Ta občutek moramo obdržati, saj se zavedamo, da če bomo nadaljevali tako, potem bomo preživeli tudi to serijo. Počutimo se dobro, imamo moment, ki ga moramo obdržati še to tekmo.'' Kar lep del zasedbe Chicaga pa pozna najlepši občutek. Tistega, ki prideš do konca in visoko dvigneš Stanleyjev pokal. Tega so namreč osvojili v sezoni 2009/10.

Ne spreglejte