Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2016,
12.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Anže Pogačar liga EBEL državno prvenstvo HDD Olimpija HDD Jesenice

Petek, 8. 4. 2016, 12.34

6 let, 7 mesecev

Anže Pogačar o EBEL: Najprej želijo rešiti težave z obstoječimi klubi, nato odločati, kako naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Za predsednika HDD Jesenice Anžeta Pogačarja je bil četrtek izjemno pester. Zvečer je v lepo napolnjeni Podmežakli spremljal svoje društvo na četrti finalni tekmi domačega prvenstva, pred tem pa v Salzburgu razpravljal o njegovi prihodnosti.

Jeseniška hokejska barka si prizadeva zapluti v pristanišče lige EBEL, v katerem je v mednarodni druščini zadnjič plavala v sezoni 2011/12. Takrat še pod imenom HK Jesenice, od katerega je ostala le še blagovna znamka, za katero po zvišanju izklicne cene na dražbi pred tedni ni bilo interesentov.

 

Zdaj si za vrnitev v razširjeno avstrijsko prvenstvo prizadevajo HDD Sij Acroni Jesenice. Predsednik Anže Pogačar želi s sodelavci stopiti korak višje in na Gorenjsko vrniti profesionalizem. Potem ko so predstavniki lige EBEL konec februarja obiskali Podmežaklo in ji pripisali pozitivno oceno, je v četrtek vodstvo Jesenic svoje načrte predstavilo še na sestanku v Salzburgu.

 

Pogovorov so se ob glavnih možeh lige udeležili vsi predstavniki klubov, ki so v tekmovanju sodelovali letos, in predstavnika preostalih klubov, ki bi se rada pridružila že v naslednji sezoni – Jesenic in MAC Budimpešte.

Predstavili projekt, zdaj čakajo na odločitev
 

"Povabljeni smo bili v Salzburg, kjer smo predstavili svoj projekt. Zastavili so nam nekaj vprašanj, na katera smo odgovorili, a so rekli, da potrebujejo še 14 dni za odločitev, saj ne vedo v celoti, kakšen je položaj preostalih klubov. Tako naj bi bilo do 30. aprila jasno, ali se bo liga širila ali ne, ali bo v njej 12 ali 14 klubov, in kateri," je po včerajšnji tekmi o časovnem okviru odločitve, ki se je že večkrat spremenil, dejal Pogačar in dodal, da imajo nekateri pomisleke tudi pri klubih, ki so trenutno del lige: "Obstajajo dvomi pri nekaterih obstoječih klubih. Vodstvo želi najprej rešiti te težave, potem pa odločiti, kako naprej."

 | Foto:

Med tistimi z največ težavami je na zadnje mesto obsojena finančno nestabilna Olimpija (njen predsednik Marko Popovič se je v Salzburgu zadržal precej dlje časa kot Pogačar), ki v zadnjih letih ne more dostojno konkurirati skoraj nobenemu EBEL-ligašu. Ti si želijo na vsaki tekmi derbi, zato naj bi bili nekateri privrženi celo krčenju lige.

 

Slovenske številke tujcem smešne, a občutek je pozitiven

"Mislim, da so klubi naklonjeni naši vrnitvi. Razumljivo imajo logične pomisleke o tem, ali bo naša finančna zgodba zdržala, predvsem pa, ali bo ekipa konkurenčna in ali bo polna dvorana. Kar pa vemo, da je povezano s finančnim vložkom. Liga je seznanjena s tem, kakšen proračun bi imeli v primeru vrnitve (sprva se je številka vrtela okoli 900 tisoč evrov, zdaj naj bi bila višja, op. a.). Vedo, da so to za naše razmere neke realne številke, za njihove so žal pač nizke, smešne, ampak tako pač je. Oni imajo tudi več tujcev, kot bi jih imeli mi, kar na koncu klub tudi več stane," nam je še zaupal Pogačar, ki je imel po sestanku dober občutek.

HDD JEsenice | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če se bo liga odločila sprejeti katerega od preostalih kandidatov, bodo imeli pri tem zadnjo besedo klubi. Za pridružitev je namreč potreba dvotretjinska večina.

 

Pokazali, da so željni hokeja

Predsednik je bil navdušen and številom navijačev. V Podmežakli se jih je zbralo okoli 4.000.  | Foto: Predsednik je bil navdušen and številom navijačev. V Podmežakli se jih je zbralo okoli 4.000.

Pogačar si je v četrtek ogledal četrto finalno tekmo državnega prvenstva, na katerem so imeli Jeseničani priložnost, da postanejo prvaki, a je Olimpija z zmago s 3:0 podaljšala serijo. Odločitev o prvaku bo tako padla v ponedeljek v Tivoliju.

 

"Fantom nimamo česa zameriti. Ponosen sem na njih. Ne glede na končen izid bom zadovoljen, ker vem, da se fantje lahko pogledajo v ogledalo in rečejo, da so dali vse od sebe," je po porazu dejal predsednik, navdušen nad obiskom (v Podmežakli se je zbralo okoli 4.000 gledalcev): "Lahko smo zelo zadovoljni z obiskom. Obiskovalci so pokazali, da si želijo pravega hokeja. Na Jesenicam smo v zelo zahtevnem okolju, kjer ljudje hočejo derbije z Olimpijo, Beljakom, Celovcem … Ti pritegnejo in napolnijo dvorano, kar je res super."

Ne spreglejte