Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
31. 5. 2016,
13.00

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Nemčija Euro 2016 Joachim Low

Torek, 31. 5. 2016, 13.00

7 let, 10 mesecev

Končni seznam Nemčije za EP 2016

Nemčija brez zvezdnika Borussie

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Nemški selektor Joachim Löw je oznanil seznam nogometašev, ki jih bo odpeljal v Francijo. Na njem ni zvezdnika dortmundske Borussie Marca Reusa. 

Poleg Marca Reusa so odpadli še Karim Bellarabi, Julian Brandt (oba soigralca Keiva Kampla pri Bayerju) in Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim).

"Pri Reusu nam zdravniki niso mogli dati jasnega odgovora. Za  zdaj lahko le teče, vprašanje pa je, če bi ga na prvenstvu sploh lahko uporabil. Če bi bil Marco fit, bi bil zraven in naše veliko orožje, tako pa smo sprejeli to odločitev, ki marsikomu ni všeč. Razočarani smo, da ne more iti z nami," je svojo odločitev obrazložil nemški selektor.

Četverica je že zapustila nemški tabor, ki se pripravlja v Švici. Nemški stroj se bo pred odhodom na spektakel Stare celine na pomeril še z Madžarsko.

Reus ne bo prvič zaradi zdravstvenih težav preskočil velikega tekmovanja. Manjkal je že na SP 2014, kjer so njegovi rojaki postali svetovni prvaki, nekdanji klubski soigralec in dober prijatelj Mario Götze, ki je odločil finale v prid elfu, pa se je po tekmi spomnil nanj in na igrišču slavil z njegovim dresom.

Končni seznam Nemčije za EP 2016:

Vratarji: Manuel Neuer (Bayern Munich), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Branilci: Jerome Boateng (Bayern Munich), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Cologne), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rudiger (Roma)

Zvezni igralci: Julian Draxler (Wolfsburg), Mario Gotze (Bayern Munich), Sami Khedira (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Leroy Sane (Schalke), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

Napadalci: Mario Gomez (Besiktas), Thomas Muller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Galatasaray), Andre Schurrle (Wolfsburg)

Ne spreglejte