Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
22.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 22.20

8 let, 5 mesecev

Zmaga ostala v Murski Soboti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji Galex-Mira so v tekmi 18. kroga 1. DOL doma s 3:1 premagali Salonit Anhovo 3:1 (-25, 22, 27, 23).

Potem ko so prekmurski odbojkarji igralce vodilnega Salonita presenetili že v 6. krogu v Kanalu, so ga v 18. krogu po boljši igri povsem zasluženo premagali še drugič v sezoni. Tekma je bila sicer izenačena, odločile pa so jo končnice posameznih nizov, v katerih so bili gostitelji bolj zbrani.

Že začetek dvoboja je nakazoval dramatično srečanje in pravo poslastico za gledalce, saj je bilo moč videti številne rezultatske preobrate. Prekmurci so bili v tem času slabši pri začetnih udarcih, gostje pa na mreži, a so imeli slednji v podaljšanem prvem nizu vendarle več športne sreče in niz dobili s 27:25. Tudi v nadaljevanju so Kanalci bolje začeli, saj so v drugem nizu ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:2, nato pa so se domačini počasi začeli prebujati. Vodstvo gostov je do drugega tehničnega odmora najprej skopnelo zgolj na točko zaostanka (15:16), v nadaljevanju pa so odbojkarji Galex-Mira niz spreobrnili v svojo korist in zmagali s 25:22.

Tretji niz je bil prava paša za oči gledalcev, saj so na koncu ti videli pravo dramo, v kateri je imel Salonit štiri zaključne žoge. Pri izidi 27:27 pa so Prekmurci dobili dve točki zapored in izid v nizih je bil 2:1. V četrtem nizu je bila tekma izenačena vse do izida 21:21. Gostitelji so se z dvema točkama odlepili na 23:21, a se Kanalci niso predali. Uspelo jim je izenačiti, za kaj več pa jim je v napeti končnici zmanjkalo moči in tudi športne sreče. Zaključna žoga pri izidu 24:23 je tako pripadla Prekmurcem, usodo Kanalcev pa je s svojo 24. točko po slabih dveh urah igrah zapečatil njihov nekdanji igralec, Andrej Tot.

Ne spreglejte