Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
11.38

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 11.38

8 let, 6 mesecev

Žbogar do šestih zmag, Klinarjeva ugnala Čarmanovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Plavalci so se konec tedna v Kranju podali v novo sezono v kratkih bazenih. Radovljičanka Anja Klinar je z dosežkom 4:14,01 na 400 metrov prosto za sedem desetink sekunde ugnala Anjo Čarman.

Ob Klinarjevi in Čarmanovi so z dosežki mejo 800 točk na mednarodnih lestvicah prebile še Ravenčanka Tjaša Oder, tretja na 400 prosto, plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel ob zmagi na 100 prsno in radovljiška mladinka Tjaša Pintar na 100 mešano.

Klinarjeva je bila najhitrejša na 100 delfin, 100 mešano in 100 prosto ter na 400 prosto, izredno zanimiva pa je bila predvsem tekma na 100 mešano, kjer sta Klinarjeva in Pintarjeva dosegli enak izid. Pintarjeva je bila najboljša še na 50 prosto in 50 delfin.

"To je bil res dober trening. Imela sem šest nastopov. Sicer pa mi je bilo težko tekmovati, saj smo imeli tri tedne res zelo obsežnih priprav. Sama sem pričakovala, da bo na tekmi celo slabše, da bodo izidi počasnejši, zato sem kar zadovoljna," je ocenila Anja Klinar, ki si je za zimski vrh izbrala nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu v Carigradu.

Žbogar šestkrat najhitrejši

V moški konkurenci je Radovljičan Robi Žbogar v maratonskem programu dosegel šest zmag, Triglavan Robi Vovk je bil najboljši na 50 in 100 prsno.

"V vodi smo slab mesec dni, dosežki razumljivo niso vrhunski in ocene v tem trenutku bi bile nerealne. Na tej tekmi je bil v ospredju odnos, koliko se je komu v tej konkurenci dalo plavati in po tej plati smo lahko zadovoljni, nikakor pa ti dosežki niso pokazatelj forme pred najpomembnejšimi tekmami v sezoni," je miting opisal radovljiški trener Miha Potočnik.

Ne spreglejte