Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 10. 2014,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Borčnik Jure Kozjek

Nedelja, 5. 10. 2014, 20.45

8 let

Zastavonoše sta bila Aleš Borčnik in Jure Kozjek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi nastop na evropskem prvenstvu doma se je slovenskim balinarjem izjemno dobro posrečil. Osvojili so pet odličij - dva zlata in tri srebrne ter tako zadržali najvišjo raven, ki jo zasedajo v svetu.

V koprskih dvoranah Markovec in Luka je nastopilo rekordno število 20 držav, vrhunec prvenstva so prinesli zadnji trije dnevi, ko so bili sklepni boji. Naša junaka sta bila Jure Kozjek in Aleš Borčnik, ki sta osvojila zlati kolajni. Kozjek je v finalu klasične igre premagal Francoza Romaina Garcio z 11:6 in se mu oddolžil za poraz (3:13) v predtekmovanju.

"Igrala sva 'čudno' partijo, v kateri je Francoz slabše bližal, kar sem izkoristil. Ker sem imel veliko točk prednosti, sem jo zlahka zadržal in osvojil naslov evropskega prvaka. Veselim se ga, hkrati pa mi je žal za nastop v dvojici, ko z Dejanom Tonejcem nisva ohranila visoke prednosti (7:0) in sta naju, prav tako francoska tekmeca, ujela in na koncu premagala," je ob koncu EP povedal Ljubljančan. Tonejc je osvojil srebro v igri v krog.

Aleš Borčnik je osvojil naslov evropskega prvaka v hitrostnem zbijanju. Zelo prepričljivo je v odločilnem petminutnem zbijanju opravil z Italijanom Maurom Roggerom, ki ga zelo dobro pozna iz italijanskega ligaškega tekmovanja. Borčnik je zadel kar 47 krogel in je bil zlate kolajne zelo vesel.

"Končno se mi je posrečilo, da sem prišel do uspešnega niza bron – srebro – zlato! Za finale sem bil tudi izjemno dobro psihično pripravljen. Zadal sem si nalogo, da poskušam biti v prvih dveh minutah čim bolj natančen in če se le da brez napak. Zadržal se vseskozi visoko koncentracijo, tudi na koncu nisem popuščal in osvoji naslov, ki mi je na EP še manjkal." Skupaj z Anžetom Petričem si je priboril srebro tudi v štafeti.

Brez kolajne je ostal le debitant Marko Švara. Primorec je tekmoval v zelo zahtevni in nepredvidljivi disciplini, katero je težko 'natrenirati'. Potem ko je v kvalifikacijah zadel pozicije za 24 točk, se ni prebil skozi četrtfinale in izpadel. S slovenskim izkupičkom je bil zelo zadovoljen tudi selektor Aleš Škoberne.

"Igrali smo v petih finalih, dvakrat je zaigala Zdravljica. V naših vrstah ni bilo Davorja Janžiča, ki je imel nesrečo tik pred EP. To je ostale fante še bolj vzpodbudilo, igrali so tudi zanj in so bili zelo motivirani. Uspevalo jim je skoraj vse."

Kolajne so odšle v sedem držav, po uspešnosti so bile po vrsti Slovenija, Francija, Italija, Hrvaška, Srbija, Monako ter Bosna in Hercegovina. Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo na Reki.

Ne spreglejte