Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 7. 2015,
19.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 4. 7. 2015, 19.39

7 let, 12 mesecev

Zakrajšek 18. na 30-kilometrski razdalji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predzadnji dan EP v kajakaškem maratonu v Bohinju so svojo formo preizkušali kajakaši v konkurenci mladincev in članov, kajakašice in kanuisti med člani ter mladinke v kajakaških dvojcih.

Zelo dobro se je na 30-kilometrski razdalji odrezal sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek, ki se je dolgo držal vodilne skupine, a proti koncu nekoliko zaostal. To je storil namenoma. "Ko sem na koncu videl, da sem že kar zaostal, niti nisem več veslal na polno. V mislih sem imel svetovno prvenstvo. Ko sem izpadel iz igre za prvo deseterico, sem preostanek tekme vzel bolj kot trening," je dejal Zakrajšek, ki ga prihodnji mesec čaka nastop na članskem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Milanu, kjer se bo boril za osvojitev olimpijske kvote na 1000 metrov.

Sicer pa je bil Trzinec z maratonsko preizkušnjo zadovoljen: "Zadovoljen sem. Sicer sem ciljal na pamet, ker ne poznam konkurence, pa še edini ne-maratonec tu sem bil. Ciljal sem na uvrstitev okoli desetega mesta, kar pa se žal ni izšlo. Zadovoljen sem zato, ker sem opravil tako kot sem si tehnično in taktično zadal. S tega stališča boljše ne bi moglo biti. Svoje je odigrala priprava, saj so tu le specialisti, ki se jim ne da konkurirati."

S prednostjo skoraj minute si je naslov prvaka priveslal Portugalec Jose Ramalho, ki je skupini pobegnil že v predzadnjem krogu in nato kot osamljeni jezdec nadaljeval pot proti cilju in naslovu evropskega prvaka. Za njim sta se zvrstila dva španska reprezentanta Ivan Alonso in Emilio Merchan. Peter Samotorčan je končal na 21. mestu.

V jutranjem delu sta bila na štartu dva slovenska mladinca. Na nekoliko krajši progi, namesto osmih krogov, kot so jih imeli člani, so jih morali preveslati šest, je bil Rok Štefič 20., Jakob Klobučar pa 21. Oba tekmovalca sta specialista za sprint na mirnih vodah, tako da jima je maratonska preizkušnja predstavljala precejšen izziv.

Za dvojno britansko zmago sta poskrbela Magnus Gregory in Zyggy Chmiel, bron pa je pripadel Dancu Nikolaju Wintherju.

Ne spreglejte