Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 8. 2009,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 9. 8. 2009, 15.40

8 let

Vidmarjeva na najvišji stopnički

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Škofjeločanka Maja Vidmar je v Barceloni na drugi letošnji tekmi za svetovni pokal v težavnostnem plezanju premagala vso konkurenco in osvojila že enajsto zmago v karieri.

Drugo in tretje mesto sta osvojili Avstrijka Angela Eiter in Jain Kim iz Južne Koreje. Slovenski uspeh sta s četrtim in petim mestom dopolnili Mina Markovič in Natalija Gros.

Triindvajsetletna članica plezalnega kluba Škofja Loka in zadnja leta najboljša slovenska plezalka je tako močno popravila vtis s prve tekme v Chamonixu, ko je bila le 13. Do nove, že enajste zmage v svetovnem pokalu je morala čakati skoraj eno leto, ko je bila nazadnje najboljša lani septembra v belgijskem Puursu. "Predvsem me veseli, da sem po spodrsljaju na prejšnji tekmi odplezala tako, kot znam in kot sem si želela. Današnjo tekmo, vse od kvalifikacij do finala, bi lahko ocenila samo s superlativi. Vsako smer sem si dobro ogledala in naštudirala, kar je bila osnova, da sem lahko plezala brez napak in nepotrebnih zdrsov," je takoj po tekmi dejala Vidmarjeva, ki je še dejala, da si želi takšnih nastopov tudi v prihodnje.

Vidmar: Prišel bo čas ...

S še dvema uvrstitvama tik pod stopničkami je Slovenija dosegla tudi najboljši ekipni uspeh v ženski konkurenci. "Menim, da je Slovenija ena najmočnejših reprezentanc na svetu, in sem prepričana, da bo prišel čas, ko bomo osvojile vsa tri prva mesta," je bila nad ekipnim uspehom zadovoljna Grosova, tokrat s petim mestom šele tretja Slovenka, ki pa je z drugim mestom iz Francije zadržala zelo visoko mesto v skupnem seštevku. "S svojim nastopom sem tudi lahko zadovoljna, predvsem s finalom. V polfinalu sem namreč plezala bolj na 'sigurno' in sem se komaj uvrstila v sklepni del, v finalu pa sem nato napadala na vso moč," je še dejala Grosova.

Markovičevo preganjal čas

S prikazanim je bila nadvse zadovoljna tudi Markovičeva. "Dala sem vse od sebe, plezala sem tekoče, brez večjih napak. Na koncu me je malo preganjal čas, kar je bil bržkone tudi poglavitni razlog, da so mi ušle stopničke. Vseeno sem zelo zadovoljna, saj sem po nekaj zaporednih slabših nastopih vendarle dosegla dober rezultat," pa je svoj nastop ocenila Markovičeva, ki se je nazadnje med osmerico zavihtela na lanskem finalnem nastopu v Kranju.

Slovenija je imela v Barceloni še štiri predstavnike. Asja Grosar se je morala zadovoljiti z 18. izidom, v moški konkurenci pa je od Slovencev najboljšo uvrstitev zabeležil Klemen Bečan, ki je tako kot Grosarjeva obstal v današnjem dopoldanskem polfinalu in tudi osvojil končno 18. mesto. Slovenske barve sta v Barceloni zastopala še Matej Sova in Jure Bečan, a sta oba tekmovanje zaključila že v sobotnih kvalifikacijah.

Ne spreglejte