Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 10. 2008,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 16. 10. 2008, 13.13

8 let

Vidmarjeva, Grosova in Markovičeva gredo naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske plezalke Maja Vidmar, Natalija Gros in Mina Markovič so več kot uspešno opravile s kvalifikacijskimi nastopi na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Parizu.

Slovenske plezalske zvezdnice čakajo v petek polfinalni nastopi, ko bi lahko kot favoritinje prvenstva posegle tudi po najvišjih stopničkah.

Natalija Gros in Katja Vidmar ter plezalec Klemen Bečan so uspešno prestali že sredine kvalifikacije na balvanih ter so se uvrstili v polfinale v balvanskem plezanju, Maja Vidmar in Mina Markovič nastopata le v steni v težavnosti, Grosova pa poleg balvanskega plezanja skuša poseči po stopničkah tudi v plezanju v težavnosti.

Med slovenskimi favoritinjami se je danes v steni najbolje odrezala državna prvakinja Maja Vidmar, ki družno s sestro Katjo, ki svojo moč kaže s plezanjem po balvanih, zastopa slovenske barve v Parizu. Škofjeločanka Maja Vidmar je pred dvema letoma iz Jekaterinburga prinesla domov bron, na današnjih kvalifikacijah pa je edina od slovenskega zvezdniškega trojčka priplezala čisto na vrh stene. Kvalifikacije so potekale sicer v dveh smereh, v smeri, v kateri je plezala Ptujčanka Mina Markovič, se je povsem na vrh stene zavihtela le ena tekmovalka Avstrijka Johanna Ernst, medtem ko Markovičeva sicer vrha ni osvojila, vendar pa je priplezala najvišje za Avstrijko. V smeri, v kateri sta plezali Vidmarjeva in srebrna Ljubljančanka Natalija Gros z EP v Lecceju leta 2004, pa so vrh poleg Škofjeločanke osvojile še štiri tekmovalke. Konkurenca med plezalkami v Parizu je zelo huda, saj v Franciji tekmujejo vse plezalke, ki kaj pomenijo v tem športu v svetovnem merilu.

Plezalca Mateja Sovo in Klemena Bečana kvalifikacije v težavnosti še čakajo. Za Blaža Ranta in Roka Klančnika pa so bile sredine kvalifikacije v balvanskem plezanju prezahtevne in se niste uvrstila v nadaljnje tekmovanje ter sta končala z nastopi v Parizu.

V petek bodo na prvenstvu že prvi finalni nastopi moških v balvanih in žensk v težavnosti, sobota pa je rezervirana za finale žensk v balvanih in moških v težavnosti.

Ne spreglejte