Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
18.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2013, 18.13

8 let, 5 mesecev

VIDEO: Šahovskega zvezdnika pričakalo 2000 vreščečih deklet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Šahovski svet ima spet pravega zvezdnika. Izzivalca svetovnega prvaka, Norvežana Magnusa Carlsena, je v Indiji pričakalo dva tisoč vzklikajočih deklet.

Prvi mož s svetovne šahovske lestvice Carlsen se je namreč odpravil v indijski Chennai, kjer bo od 7. do 28. novembra potekal dvoboj za šahovsko krono s svetovnim prvakom domačinom Viswanathanom Anandom. Carlsen si je želel ogledati prizorišče spektakla, saj v Indiji še ni bil, verjetno pa so ga zaskrbele vesti o vremenskih nevšečnosti in nevarnostih zastrupitve s hrano, zato je s seboj pripeljal tudi svojega kuharja, poleg očeta in menedžerja pa so ga spremljali še štirje norveški novinarji. Upravičeno, saj so gostoljubni Indijci pripravili veličastno dobrodošlico, najbrž pa je tudi vseh časti vajenega Magnusa osupnilo, ko je zagledal množico deklet, ki so skandirala njegovo ime.

Česa podobnega šahovska javnost že dolgo ni doživela. 22-letni Magnus pač pooseblja vse lastnosti sodobnega pop zvezdnika. Je najboljši, priljuden, uglajen, mlad, revija Time ga je uvrstila med sto najvplivnejših oseb v letu 2013 … Skratka, Zahodnjak, ki zlahka očara občinstvo. Lani je zaslužil dober milijon dolarjev, od tega več kot sedemdeset odstotkov iz naslova oglasov in sponzorjev. Manjka mu le še naslov svetovnega prvaka. Da je najboljši šahist planeta, pa kljub temu ni nobenega dvoma.

Ne spreglejte