Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2022,
11.02

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

1

Natisni članek

Katie Taylor boks

Nedelja, 1. 5. 2022, 11.02

1 leto, 12 mesecev

Večer, ki se bo zapisal v zgodovino ženskega boksa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

1

Katie Taylor | Irska boksarka Katie Taylor je ubranila naslov svetovne prvakinje v lahki kategoriji.  | Foto Guliverimage

Irska boksarka Katie Taylor je ubranila naslov svetovne prvakinje v lahki kategoriji.

Foto: Guliverimage

Petintridesetletna irska boksarka Katie Taylor je v noči na nedeljo ubranila naslov svetovne prvakinje v lahki kategoriji. V zgodovinski borbi v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku je po sodniški odločitvi premagala Portoričanko Amando Serrano in svoj niz nepremagljivosti povečala na 21 zmag.

Amanda Serrano in Katie Taylor sta se z gostovanjem v kultni dvorani Madison Square zapisali v boksarsko zgodovino. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Amanda Serrano in Katie Taylor sta se z gostovanjem v kultni dvorani Madison Square zapisali v boksarsko zgodovino. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Boksarski obračun med olimpijsko prvakinjo iz Londona in branilko naslova svetovne prvakinje v lahki kategoriji Katie Taylor in Portoričanko Amando Serrano, devetkratno svetovno prvakinjo v kar sedmih težavnostnih kategorijah, je bil prvi ženski boksarski obračun, ki je potekal v najbolj znani športni dvorani na svetu, dvorani Madison Square Garden v New Yorku.

Boksarki sta pripravili izjemen večer, ki je zadovoljil apetite razprodane dvorane.

Vrhunci ženskega obračuna med Katie Taylor in Amando Serrano:

Branilka naslova Katie Taylor je po peti rundi, v kateri je močno krvavela zaradi močnih krošejev Serranove, uspela pripraviti preobrat in prepričala tudi sodnike, ki so ji na koncu prisodili zmago.

Dvorana je po razglasitvi zmagovalke, ki je tako nepremagana že 21 borb zapored, eksplodirala od navdušenja, mediji pa so sinočnjo borbo že razglasili za največjo v zgodovini ženskega boksa.

Katie Taylor je ena največjih zvezdnic ženskega boksa. Z boksom se je po zaslugi očeta Petra Taylorja, v osemdesetih letih izjemnega borca v poltežki kategoriji, začela ukvarjati že kot 12-letna deklica, a ker je bil na Irskem boks za dekleta nekaj precej nevsakdanjega, se je preusmerila k nogometu.

Med leti 2001 in 2011 je igrala za irsko žensko nogometno reprezentanco in v tem obdobju odigrala kar 2.006 tekem. Kot amaterska boksarka je v tem času že postala evropska prvakinja.

Svoj prvi naslov svetovne prvakinje je osvojila že kot pionirka, svoj primat pa uspešno brani še danes pri 35 letih.

Impresivna življenjska zgodba Katie Taylor je bila osnova za dokumentarni film s preprostim naslovom Katie režiserja Rossa Whitakerja.

Napovednik dokumentarnega filma Katie: 

Ne spreglejte