Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 7. 2008,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 13. 7. 2008, 19.38

8 let

V Solkanu štiri srebrna odličja za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kajakaši in kanuisti so v Solkanu končali z EP mladincev in mlajših članov. Slovenija si je v konkurenci 300 tekmovalcev iz 28 držav priveslala štiri srebrna odličja in dva brona.

Za mladince počitka zdaj še ne bo, saj jih že čez dva tedna čaka svetovno prvenstvo v čeških Rudnicah.

Na solkanski progi so se najbolj izkazali kanuisti. V mladinski konkurenci sta ob zmagi Nemca Siderisa Tasiadisa na zmagovalni oder stopila Jernej Zupan, ki je bil drugi in Anže Berčič, ki je osvojil tretje mesto.

V kanujih dvosedih sta v konkurenci mlajših članov Luka Božič in Sašo Taljat osvojila srebro, zmago pa sta si priveslala Francoza Gauthier Klauss in Mathieu Peche. V isti starostni kategoriji si je kanuist Benjamin Savšek priveslal bron, medtem ko je evropski prvak postal Grk Christos Cakmakis, Slovak Matej Benuš je bil drugi. V mladinskih kanujih dvosedih se Slovenci niso prebili v finale, zmagala pa sta Poljaka Andrzej Poparda in Kamil Gondek.

Odlično so v Solkanu nastopala tudi domača dekleta v kajakih. Pri mladinkah je Eva Terčelj, kot edina slovenska finalistka, osvojila srebrno kolajno, premoč je morala priznati zgolj Čehinji Katerini Kudejovi. Tudi mlajša članica Urša Kragelj je okrog vratu prejela srebrno odličje, prehitela jo je le Nemka Melanie Pfeifer.

Brez kolajn so gostitelji ostali samo v konkurenci kajakašev. Pri mladincih sta si finale priborila Aleš Jablanšček in Martin Albreht, z naslovom evropskega prvaka pa se bo dve leti ponašal Rus Pavel Ejgel. Pri mlajših članih je bil v kajaku najhitrejši Italijan Andrea Romeo, Lovro Leban si je priveslal finalni nastop.

Solkanskim prirediteljem so navzoči izrekli vse pohvale, nad organizacijo pa je bil navdušen tudi predsednik Kajakaške zveze Slovenije Marko Kryžanowski. Naslednje EP za mladince in mlajše člane bo čez dve leti gostil slovaški Liptovski Mikulaš, po letošnjem MSP v Rudnicah pa se bodo domači kajakaši in kanuisti merili še na tekmah svetovne serije.

Ne spreglejte