Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2008,
15.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 18. 12. 2008, 15.21

8 let, 5 mesecev

V ponedeljek znova praznik slovenskega športa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V ponedeljek bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala tradicionalna prireditev "Športnik leta", na kateri bo podan odgovor na vprašanje, kdo najboljši v deželi je tej …

"'Športnik leta' je v zadnjih štirih desetletjih postal zelo prestižen dogodek. Gre za izjemno prireditev, saj se na enem mestu zberejo vsi najboljši slovenski športniki in športnice," je na predstavitveni novinarski konferenci v prostorih Telekoma Slovenije poudaril predsednik Društva Športnih novinarjev Slovenije Miha Žibrat, vesel tudi dejstva, da bo dal dogodku s svojim obiskom posebno težo predsednik države dr. Danilo Türk.

Na ponedeljkovem prazniku športa (svečana prireditev se bo z neposrednim televizijskim prenosom začela ob 20.00) bodo že osemnajstič v samostojni Sloveniji podeljene nagrade najboljšim v državi, skupno pa bo to že 41. prireditev. DŠNS prireditev organizira skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije ter Ministrstvom za šolstvo in šport RS. "Seveda pa ne bi šlo brez naših pokroviteljev," je še dodal Žibrat, sicer tudi eden izmed 124. novinarjev, ki so sodelovali pri izbiranji najboljšega športnika, športnice in ekipe v iztekajočem se letu.

V vlogi režiserja prireditve, ki široko prisega zgolj športne okvire, se bo tokrat predstavil režiser Luka Martin Škof, ki se je odločil za manjši odklon od dosedanje prakse. Klasične podeljevalske pare in voditelja je tokrat zamenjal z voditeljskimi pari, v katerih bodo moči združili športniki in novinarji. "Na ta način bomo povezali stroko in šport," pravi Škof in dodaja, da bodo pomembno vlogo na sedemdeset minut dolgi prireditvi znova odigrali tudi glasbeniki. Za glasbeno kuliso bodo poskrbeli Big band pod vodstvom Braca Doblekarja ter pevca Nina Strgar in N'toko.

Ne spreglejte