SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Niš odpotovali brez kapetana

4

termometer

 | Foto:
Odbojkarji slovenske odbojkarske reprezentance so se na napotili proti Srbiji, kjer bodo med 3. in 5. januarjem igrali kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Med potniki ni bilo kapetana Tineta Urnauta.

Nosilec slovenske reprezentance je na prvi pripravljalni tekmi proti Finski še igral, nato pa zbolel in strokovno vodstvo ga je poslalo v domačo oskrbo. S Tinetom smo nazadnje govorili v ponedeljek, ko je še menil, da gre zgolj za prehlad z vročino, a najbrž zadeva ni tako nedolžna, saj med potniki, ki so odpotovali proti Srbiji, ni bilo Korošca. Vseeno še ni izključeno, da se bo četi Luke Slabeta priključil pozneje.

Če temu ne bo tako, bi bil to velik šok za slovensko reprezentanco, obenem pa bi se tudi možnosti za uvrstitev na mundial močno zmanjšale. Še pred zborom je zaradi poškodbe odpadel tudi član prve postave, bloker Alen Pajenk.

''Tine Urnaut ima še vedno vročino in danes še ni potoval z nami. Čakamo, ali mu bo do jutri padla temperatura in se nam bo pridružil v Nišu. Ker lahko prijavimo samo dvanajst igralcev, smo se odločili za to nekoliko tvegano varianto,« je pred odhodom v Niš dejal Luka Slabe, selektor slovenske reprezentance. Ne preostane nam drugega, kot da čakamo, kaj bo z Urnautom. Od tega bo tudi odvisno, kako bomo začeli tekmo s Portugalsko. Na teh kratkih pripravah smo sicer naredili vse, kar smo lahko. V glavnem smo skušali ponoviti tiste osnovne reči, ki smo jih delali že na prejšnjem pripravljalnem ciklusu. Naš namen je bil, da se igralci spet 'začutijo' in videli bomo, ali bo to dovolj za uspeh. Že od prvega dneva naprej smo začeli z uigravanjem ekipe, vendar je zadnji dan priprav zbolel Urnaut, kar nam je otežilo položaj, vendar zdaj ni časa za objokovanje," je povedal slovenski selektor.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin