Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2009,
20.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 2. 10. 2009, 20.03

8 let, 5 mesecev

Telovadci uspešni v kvalifikacijah VN

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Del moške gimnastične reprezentance se je preizkusil v kvalifikacijah tekme za veliko nagrado na Madžarskem Telovadci so si izborili osem finalov.

Najbolje sta nastope opravila Rok Klavora (1. na parterju, 2. na preskoku) in Alen Dimic (1. na bradlji, 2. na drogu, 4. na preskoku).

Ob Klavori je neposredno iz Katarja na Madžarsko odpotoval tudi Sašo Bertoncelj, ki je bil na konju z ročaji na svetovnem pokalu tretji v Dohi, tokrat pa je v kvalifikacijah plačal davek utrujenosti in dvakrat padel z orodja. Ne glede na to, si je z oceno 12,3 kot zadnji za las priboril finalni nastop, kjer bo imel že v soboto lepo priložnost za popravni izpit.

Alen Dimic in Žiga Britovšek, se bosta na SP v Londonu (12. - 18. oktober) predstavila v mnogoboju. Dimic je na svoji prvi tekmi sezone v kvalifikacijah zelo lepo nastopil na bradlji, kjer ima prvo oceno (14 točk), na drogu je drugi (14,05), na preskoku pa četrti (14,625). Britovšek je nastopil le na konju z ročaji, kjer pa se mu je sestava ponesrečila in je z 12,2 točke končal na 15. mestu.

Na veliki nagradi pa imajo v slovenskem taboru še dva finalista; Žiga Šilc se je kot osmi (12,6) uvrstil v finale parterja, Gregor Saksida pa ima četrto oceno na krogih (14,1).

Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek na Madžarsko nista odpotovala.

Ne spreglejte