Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 7. 2008,
16.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 20. 7. 2008, 16.25

8 let, 5 mesecev

Tea Kralj osma v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Mladinci in mlajši člani so v Szegedu končali z evropskim prvenstvom v kajaku in kanuju na mirnih vodah.

Zadnji dan so bile na sporedu finalne preizkušnje na 500 metrov, najbolje pa je v finalu A discipline K-1 nastopila mlajša članica Tea Kralj, ki je zasedla osmo mesto. Zmagala je Madžarka Tamara Csipes.

Pri mladincih je na 500 m v K-1 veslal Rok Kuk, ki je v finalu B zasedel četrto mesto, ter tako to prvenstvo končal s končnim 13. mestom. Tudi mladinski kajak četverec v sestavi Matej Blaževič, Alan Gregorič, Matjaž Suber in Matija Babič je nastopil v malem finalu in osvojil peto mesto, skupno torej 14.

"Ko ste me prvič vprašali, kakšna so pričakovanja, sem vam dejal, da računam na finale B. Vendar priznam. Skrivaj sem upal na presenečenje in Tea Kralj je res odveslala odlično. Tudi preostali del reprezentance je dobro nastopil. Vidi se, da so od lani vsi napredovali. Upam, da bo šlo tako naprej. Četvercu se sicer pozna, da so nekoliko lažji od tekmecev in danes, ko je veter pihal v prsi, so bili nekoliko počasnejši. Sicer bi se lahko borili še za kakšno mesto višje," je nastope Kraljeve in mladih kajakašev na mirnih vodah ocenil njihov trener Grega Ponomarenko.

Ne spreglejte