Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 13.46

8 let

Slovenski plezalci v Moskvi zlahka v finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po drugem dnevu letošnje predzadnje tekme za svetovni pokal v športnem plezanju v Moskvi so že znani finalisti v balvanskem plezanju.

Slovenija ima tri finaliste, ki so se prebili med najboljše na svetu. Natalija Gros, Katja Vidmar in Klemen Bečan so se brez težav uvrstili v finale.

Slovenski favoritinji Škofjeločanki Grosova in Vidmarjeva, ki želita v glavnem mestu Rusije osvojiti lovorike, sta v polfinalu pokazali iz kakšnega testa sta, ko sta se zlahka uvrstili med šest finalistk. Velik podvig pa je uspel tudi Tržičanu Klemenu Bečanu.

Selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Aleš Jensterle je nad prikazanim zelo zadovoljen, pred večernim finalom Slovencem kaže odlično. Natalija Gros in Katja Vidmar sta danes preplezali vse štiri balvane, zaradi nekoliko skromnejšega rezultata pa si po polfinalu delita četrto mesto. V ženski konkurenci so pred "vražjima" Slovenkama tri tekmovalke - Japonka Akijo Noguči, Avstrijka Katharina Saurwein in Rusinja Jana Čerešneva. Normo za finale je uspela doseči le še ena tekmovalka - Rusinja Julija Abramčuk. Trenutno prvouvrščena v skupnem vrstnem redu za svetovni pokal ter prva na svetovni lestvici v skupnem seštevku vseh tekem IFSC Avstrijka Anna Stöhr je v tokrat s sedmim mestom ostala pred vrati finala.

Slovenski finalist Klemen Bečan je v polfinalu osvojil tri balvane, s četrtega pa je padel z vrha, tako da je pred finalno preizkušnjo na petem mestu. Preboj v skupino šestih najboljših plezalcev je sicer uspel še ukrajinskemu plezalcu Stanislavu Klešnovu, ki se je uvrstil za Bečanom, pred njim pa so Nemec Jonas Baumann, ruska plezalca Dimitrij Šarafutdinov in Rustam Galmanov ter Avstrijec Kilian Fischhuber, sicer trenutno prvouvrščeni v skupnem vrstnem redu za svetovni pokal ter prvi na svetovni lestvici v skupnem seštevku vseh tekem IFSC.

"Smo v pričakovanju finala, saj so vsi trije zelo dobro razpoloženi," je dejal trener slovenskih športnih plezalcev Jensterle.

Ne spreglejte